Αμβέρσα: Ο Γκασκέ έσωσε 3 MP και νίκησε τον Βαβρίνκα (vid)

Ο Ρισάρ Γκασκέ ήταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τον Σταν Βαβρίνκα επικρατώντας με 2-6, 7-6(4) 6-4, μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά, στο καλύτερο παιχνίδι της 1ης ημέρας στο indoor τουρνουά της Αμβέρσας. 

Για να φτάσει στην ολική ανατροπή ο πρωταθλητής του 2016 χρειάστηκε να σβήσει 3 match-points λίγο πριν το tie-break του 2ου set, αλλά και να επιστρέψει από το 1-3 στο decider, αφήνοντας εκτός τουρνουά τον φιναλίστ του 2019.

Ο Βαβρίνκα, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 15 άσους

(2 διπλά λάθη), αλλά και 42 winners, έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα κατακτώντας τα τελευταία τέσσερα games του 1ου set κάνοντας το 2-2, 6-2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Ο 37χρονος Ελβετός και Νο193 του κόσμου, είχε τρεις ευκαιρίες για να κλείσει το παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, στο 12ο game του 2ου set, όμως ο Γκασκέ είχε ισάριθμες απαντήσει φτάνοντας στο πιο καθοριστικό hold, όπως φάνηκε, στο παιχνίδι. 

Στο tie-break o 36χρονος Γάλλος χρειάστηκε μόλις ένα mini-break και μάλιστα στην αρχή (1/0) το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το decider ξεκίνησε με τον Βαβρίνκα να φτάνει σε γρήγορο break (1-0) και στο 3-1 λίγο αργότερα, όμως ακολούθησαν τρία σερί κερδισμένα games από τον Γκασκέ, ο οποίος με ένα break στο 10ο game ολοκλήρωσε την ανατροπή, αλλά και την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπόουτικ φαν ντε Ζάντσχουλπ και Ντόμινικ Στρίκερ που αγωνίζονται την Τρίτη (18/10).

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Γάλλου κόντρα στον Βαβρίνκα σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων (3-1), με τη μοναδική νίκη του Ελβετού να είναι στο Roland Garros του 2013.

EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Αμβέρσα: Ο Γκασκέ έσωσε 3 MP και νίκησε τον Βαβρίνκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα