Ασφαλής στο Νο1 ο Νόλε, μέχρι…

Μπορεί να αποκλείστηκε στο Μόντε Κάρλο αλλά θα αυξήσει τη διαφορά από τον Ναδάλ στην κορυφή της ATP

Οι εμφανίσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς στα τελευταία τουρνουά στο ATP Tour, έχουν σίγουρα θορυβήσει τους θαυμαστές του που έχουν να δουν τον καλό Νόλε από την πορεία τίτλου στο Australian Open.

Κολσράιμπερ, Μπαουτίστα και Μεντβέντεφ έχουν κερδίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σε Indian Wells (2oς γύρος),

Μαϊάμι (3ος γύρος) και Μόντε Κάρλο (προημιτελικά), ωστόσο γι’αυτό που δεν πρέπει να ανησυχούν οι fans του Σέρβου, είναι η θέση του στην κορυφή της ATP.

Το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ίσως ήταν ακόμα χειρότερο για τον Νόλε αφού προσπαθούσε να επανέλθει από τραυματισμό και η αγωνιστική του κατάσταση δεν ήταν η ιδανική, με αντίκτυπο και στη συγκομιδή πόντων.

Έτσι, μπορεί να αποκλείστηκε στους “8” του Monte Carlo Masters αλλά θα προσθέσει 90 καθαρούς βαθμούς στη συγκομιδή του, αφού πέρυσι αποκλείστηκε έναν γύρο νωρίτερα στο Πριγκιπάτο.

Ακόμα κι αν ο Ναδάλ υπερασπιστεί τον τίτλο του και τους 1000 βαθμούς στο Μονακό, ο Τζόκοβιτς θα αυξήσει τη διαφορά από τον Ισπανό στην κορυφή της κατάταξης.

Βέβαια, αν ο Ράφα κατακτήσει τον 12ο τίτλο του στο Μόντε Κάρλο, θα ξεπεράσει τον Σέρβο στην κορυφή της ATP Race (βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν) και θα ξαναμπεί πολύ δυνατά στη διεκδίκηση της κορυφής, στο τέλος της χρονιάς.

Το καλό για τον Τζόκοβιτς είναι ότι μέχρι την έναρξη της χορτάρινης σεζόν, δεν έχει ιδιαίτερους βαθμούς να υπερασπιστεί στο χώμα την ίδια ώρα που ο Ναδάλ είχε σαρώσει πέρυσι στην αγαπημένη του επιφάνεια και καλείται να υπερασπιστεί συνολικά 4,680 βαθμούς.

Αντίθετα, από το γρασίδι και μέχρι το τέλος της χρονιάς, ο Τζόκοβιτς έχει να υπερασπιστεί 7,990 πόντους ενώ ο Ναδάλ μόλις 2,420.

Προς το παρόν, η θέση του Σέρβου στην κορυφή της κατάταξης είναι ασφαλής, όμως το δύσκολο κομμάτι έρχεται αργότερα στη σεζόν για τον Νόλε.

The post Ασφαλής στο Νο1 ο Νόλε, μέχρι… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα