Αποθέωσαν την Μπάρτι οι κορυφαίες

Δύο εβδομάδες μετά τον θρίαμβο της Νο1 κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι, στο Australian Open, μερικές από τις κορυφαίες τενίστριες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το επίτευγμα της Αυστραλής.

Η Μπάρτι έχει ήδη κερδίσει δύο τίτλους φέτος σημειώνοντας ρεκόρ νικών 11-0, και όπως φαίνεται, βρίσκεται ένα -τουλάχιστον- σκαλί πάνω από όλες τις βασικές αντιπάλους της στο Tour.

“Τις προάλλες όταν η Άσλεϊ κέρδισε το τουρνουά, είπα στον προπονητή μου ‘Είναι πολύ καλή, αλλά θέλω

να παίξω ξανά εναντίον της’. Θέλω να δω πώς είναι να παίζεις εναντίον της αυτή την περίοδο.

Κάνει τα πάντα εύκολα. Τα δύσκολα ματς, τα κάνει εύκολα. Απλώς συνεχίζω και την παρακολουθώ. Είναι καταπληκτικό αυτό που κάνει. Για μένα μοιάζει πολύ με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Κάνει τα πάντα, με σωστό ρυθμό και πολύ εύκολα. Αλλά, ναι, νομίζω ότι ο στόχος για όλες μας φέτος είναι να την κερδίσουμε. Είναι η καλύτερη και το δείχνει σε κάθε τουρνουά. Είναι απίστευτο”, ήταν τα λόγια της Ισπανίδας, Νο5 στον κόσμο, Πάολα Μπαντόσα.

Μία ακόμη Ισπανίδα, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, αναφέρθηκε στην Μπάρτι, και για το πως έχει καταφέρει να κρατήσει το Νο1 για τόσες εβδομάδες χωρίς πίεση:

“Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν. Πιστεύω ότι έχει έναν πολύ συγκροτημένο χαρακτήρα και πολύ σταθερό. Από άποψη τένις, όλοι βλέπουμε ότι είναι πολύ ταλαντούχα, αλλά το διαχειρίζεται με πολύ ώριμο τρόπο, πολύ σταθερά.

Μερικές φορές, είναι δύσκολο για όλη αυτή την πίεση, να παίζεις στη χώρα σου. Ναι, είμαι χαρούμενη για αυτήν. Είμαι χαρούμενη για την Άσλεϊ. Νομίζω ότι της άξιζε”.

Παρόμοια λόγια ακούστηκαν και από το Νο3 του κόσμου, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα:“Ήταν καταπληκτικό. Έβλεπα τον τελικό. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό για αυτήν. Πραγματικά τη θαυμάζω γιατί είναι ένα πολύ καλό κορίτσι, πολύ καλή και εκτός γηπέδου, αλλά στο court είναι μια πολύ σκληρή αντίπαλος.

Για τους περισσότερους από εμάς, για τα περισσότερα κορίτσια, νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα καλό παράδειγμα για να ανέβει ψηλότερα, για να προσπαθήσουν να την νικήσουν. Νομίζω ότι το αξίζει να είναι τόσο ψηλά. Δουλεύει πολύ σκληρά. Ανήκει εκεί που είναι αυτή τη στιγμή” .

Η Νο2 της κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα, δεν έκρυψε, τον θαυμασμό της για την Αυστραλή: “Είναι καταπληκτική και της αξίζει. Αγωνίζεται πολύ σκληρά. Το παιχνίδι της είναι πραγματικά άβολο για τα περισσότερα κορίτσια και το χρησιμοποιεί πολύ καλά. Άρα το αξίζει”, τόνισε.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Αποθέωσαν την Μπάρτι οι κορυφαίες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα