Ντουμπάι: Ιδανική πρεμιέρα για Κρεϊτσίκοβα και Σφιόντεκ (vids)

Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Ίγκα Σφιόντεκ μπήκαν με το δεξί  στο 500άρι τουρνουά στο Ντουμπάι κερδίζοντας τις Καρολίν Γκαρσία και Ντάρια Κασάτκινα αντίστοιχα. 

Η περσινή φιναλίστ και Νο2 του ταμπλό, Κρεϊτσίκοβα δυσκολεύτηκε για ένα set απέναντι στην Γαλλίδα Γκαρσία επικρατώντας με 6-4, 7-6(0). Η Τσέχα που έβγαλε αστάθεια στο service ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 8 διπλά λάθη, χρειάστηκε ένα break στο 1ο set για να το κατακτήσει. 

Στο

2ο η Γκαρσία πήρε πίσω άμεσα το νέο break της Κρεϊτσίκοβα, η οποία ήταν άκρως αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιούργησε για break (3/3), ισοφαρίζοντας σε 1-1, όμως η Κρεϊτσίκοβα με το 3ο break της στο παιχνίδι πήρε και πάλι προβάδισμα (3-2). 

Μάλιστα στο 10ο game είχε την ευκαιρία να κλείσει το παιχνίδι ούσα μπροστά με 5-4, όμως η Γκαρσία με ένα επιβλητικό break (love game) έκανε το 5-5 με το set να κρίνεται στο tie-break.

Εκεί η αλάνθαστη Κρεϊτσίκοβα αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και χωρίς να χάσει πόντο έκλεισε το παιχνίδι, αλλά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου (Ρουμανία) και Νταγιάνα Γιαστρέμσκα (Ουκρανία).

A PERFECT tiebreak to seal it for @BKrejcikova

Last year's #DDFTennis finalist is through to the second round! pic.twitter.com/4EiB0QkAlf

wta (@WTA) February 14, 2022

Πιο εύκολο ήταν το έργο της Σφιόντεκ, η οποία επικράτησε της Ντάρια Κασάτκινα με 6-1, 6-2 σε 67 λεπτά.

Η Κασάτκινα η οποία αποσύρθηκε από το τουρνουά της περασμένης εβδομάδας στην Αγία Πετρούπολη καθώς βρέθηκε θετική στην covid-19, πήρε μόλις 17 πόντους από το service της γεγονός που αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για την 28χρονη Ρωσίδα.

Από την άλλη μεριά του court η Σφιόντεκ σέρβιρε εξαιρετικά παίρνοντας το 80% των κερδισμένων πόντων της από το 1ο service, ενώ είχε και 5/10 break-points. 

Το έργο της Πολωνής γίνεται ακόμη πιο δύσκολο στο επόμενο γύρο καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Σοφία Κένιν (ΗΠΑ) και Γέλενα Οσταπένκο (Λετονία), η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης την περασμένη εβδομάδα. 

Irresistible Iga

@iga_swiatek gets her #DDFTennis campaign off to a flyer with a win over Kasatkina! pic.twitter.com/9qXvxtxPQw

wta (@WTA) February 14, 2022

The post Ντουμπάι: Ιδανική πρεμιέρα για Κρεϊτσίκοβα και Σφιόντεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα