Τίτλος με ανατροπή για Ρουντ στην Αργεντινή (vid)

Το αήττητο ρεκόρ του στην Αργεντινή διατήρησε ο Κάσπερ Ρουντ (9-0) ο οποίος κατέκτησε ξανά τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες, όπως έκανε και στο ντεμπούτο του στη χωμάτινη διοργάνωση το 2020.

Ο 23χρονος Νορβηγός, ανέτρεψε το προβάδισμα του Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον συναρπαστικό τελικό της Κυριακής (13/02) και με 5-7, 6-2, 6-3 επί του κορυφαίου Αργεντίνου τενίστα στον κόσμο, πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στη χρονιά και 7ο συνολικά στην καριέρα του.

“Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα. Ήταν πρόκληση να έρθω εδώ και να προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο πριν δύο

χρόνια. Απόλαυσα την κάθε στιγμή εδώ. Ήταν σπουδαίο συναίσθημα να αγωνίζομαι μπροστά σε αυτό το κοινό. Ελπίζω να έρθω και του χρόνου και να το επαναλάβω” είπε ο Ρουντ αμέσως μετά.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 του ταμπλό, δεν είχε χάσει σετ στην πορεία του μέχρι τον τελικό και αντέδρασε άψογα μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ, έχοντας μάλιστα ευκαιρία να πάρει εκείνος προβάδισμα όταν έχασε set point στο 4-5.

Τελικά ο Σβάρτσμαν με υπερπροσπάθεια, κατέκτησε με 7-5 το πρώτο σετ και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του κεντρικού court.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε αποκλειστικά στον Κάσπερ Ρουντ ο οποίος με έξι συνεχόμενα  κερδισμένα games από το 2-2 του 2ου σετ, ισοφάρισε (6-2) και πήρε προβάδισμα με break (2-0) στο καθοριστικό σετ.

Ο Σβάρτσμαν προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Ρουντ ήταν ανώτερος και τελικά μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα, έφτασε στη νίκη και στον τίτλο.

Ρουντ και Σβάρτσμαν θα αγωνιστούν στο Rio Open της τρέχουσας εβδομάδας, στο τελευταίο και σημαντικότερο τουρνουά του χωμάτινου swing της Λατινικής Αμερικής.

ARGENTINA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

The post Τίτλος με ανατροπή για Ρουντ στην Αργεντινή (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα