Αποσύρθηκε η Οσάκα λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ

Ντόμινο εξελίξεων στον παγκόσμιο αθλητισμό έχει επέλθει μετά την ιστορική απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να αποσυρθούν από το 5ο παιχνίδι της σειράς των Play-offs του NBA, κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.

Οι διοργανωτές του Western & Southern Open της Νέας Υόρκης, αποφάσισαν να μιμηθούν το παράδειγμα της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούμπο και ανέβαλαν για μια ημέρα τους αγώνες στο Flushing Meadows, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κοινωνική ανισότητα και την έξαρση της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Η

Ναόμι Οσάκα που προκρίθηκε, λίγο νωρίτερα, στα ημιτελικά του Western & Southern Open, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απέσυρε εξολοκλήρου τη συμμετοχή της από τη συνέχεια της διοργάνωσης, δίνοντας έτσι απευθείας την πρόκριση στην Ελισέ Μερτένς στον τελικό του Premier 5 τουρνουά.

“Όπως θα ξέρετε, θα έπαιζα τον ημιτελικό μου την Πέμπτη. Όμως, είμαι πρώτα μαύρη γυναίκα και μετά αθλήτρια. Σαν μαύρη γυναίκα, νιώθω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης από το να παίξω ένα ακόμη παιχνίδι τένις. Δεν περιμένω κάτι δραστικό να γίνει, μετά την απόφασή μου να μην παίξω αλλά αν μπορώ να προκαλέσω να ξεκινήσει η κουβέντα για να βελτιωθεί η κατάσταση, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρακολουθώντας τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των μαύρων ανθρώπων από την αστυνομία, ειλικρινά με κάνει να αρρωσταίνω. Έχω κουραστεί με την όλη κατάσταση και έχω βαρεθεί να λέγονται οι ίδιες κουβέντες. Πότε θα πούμε αρκετά;” ήταν το μήνυμα της Οσάκα στο twitter.

Έτσι, η Μερτένς περιμένει τη νικήτρια του ημιτελικού Κόντα-Αζαρένκα, στον τελικό του Western & Southern Open που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Υπενθυμίζουμε ότι το US Open ξεκινάει στις 31 Αυγούστου στις ίδιες εγκαταστάσεις, στο Flushing Meadows.

pic.twitter.com/miKzgSdGxY

— NaomiOsaka大坂なおみ (@naomiosaka) August 27, 2020

The post Αποσύρθηκε η Οσάκα λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα