Απολαύστε τον όσο παίζει! – VIDEO

Με μια ακόμα απολαυστική εμφάνιση, ο Ρότζερ Φέντερερ υπέταξε εύκολα και τον Ντένις Σαποβάλοφ και τον χωρίζει μόνο ο Τζον Ίσνερ από τον τέταρτο τίτλο του στο Miami Open!

Το ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αψηφήσει ό,τι ρεκόρ βρέθηκε μπροστά του στο παγκόσμιο τένις το γνωρίζουμε ήδη…

Το γεγονός όμως ότι δείχνει να νικά τον μοναδικό παράγοντα που στο τέλος κερδίζει όλους τους παγκόσμιας κλάσης αθλητές, δηλαδή τον χρόνο, είναι κάτι το απίστευτο…

Ο τεράστιος

Ρότζερ Φέντερερ παρέδωσε και πάλι μαθήματα τένις στον ημιτελικό του Miami Masters με “μαθητή” τον Ντένις Σαποβάλοφ τον οποίο και κέρδισε άνετα με 6-2, 6-4 για να προκριθεί ξανά, μετά το 2017, στον τελικό της διοργάνωσης στοχεύοντας τον τέταρτό του τίτλο εκεί και 101ο συνολικά!

Απολαυστικός, γεμάτος ενέργεια, κινητοποιημένος και γενικότερα σε πολύ μεγάλα κέφια, ο Φέντερερ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στον Άντερσον ισοπεδώνοντας τον πολύ κουρασμένο νεαρό Καναδό που, μόνο σε στιγμές, έπιασε ένα ανεκτό επίπεδο απόδοσης.

Συνέχισε μάλιστα το απίστευτο σερί των hoshots που μας παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες με το κοινό του Μαϊάμι να σηκώνεται ουκ ολίγες φορές για να υποκλιθεί στη “μαγεία” που έβλεπε να διαδραματίζεται μπροστά του.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα εξαρχής για τον Ντένις που πιέστηκε αφόρητα στο σερβίς του σε όλο το ματς με τον Φέντερερ να φτάνει διαρκώς σε break point καταστάσεις.

Ο Καναδός έβγαλε μια πολύ “κουρασμένη” εικόνα στο πρώτο σετ με πάρα πολλά αβίαστα λάθη δίχως βέβαια να του αφήσει και πολλά περιθώρια ο Φέντερερ.

Ο Ελβετός είχε δύο set point για το 6-1 στο σερβίς του Καναδού, τελικά πήρε το πρώτο σετ ένα game αργότερα με τον Σαποβάλοφ να μπαίνει κάπως στον ρυθμό του ματς προς το τέλος του σετ.

Όντως, στην αρχή του δεύτερου σετ ήρθε η πιο πιεστική στιγμή για τον “Βασιλιά” στον αγώνα καθώς χρειάστηκε να σώσει δύο break point του Καναδού, τα μοναδικά που δημιούργησε στο ματς.

Και το έκανε με χαρακτηριστική άνεση πατώντας στη συνέχεια ανελέητα το γκάζι.

Οι πόντοι που έβγαζε ο 37χρονος θρύλος του αθλήματος είτε στο φιλέ είτε στη βασική γραμμή αποτελούν εγχειρίδιο του αθλήματος και όσο εύκολα και αν τα κάνει να φαίνονται, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι!

Είχε ευκαιρίες και match point για διπλό break αλλά τελικά ένα σπάσιμο σερβίς του ήταν υπερ-αρκετό για να κερδίσει και το δεύτερο σετ και να συναντήσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Τζον Ίσνερ, στον μεγάλο τελικό της Κυριακής!

Οι δυο τους συναντιούνται ξανά σε τελικό Masters μετά από επτά χρόνια, από τον τελικό του Indian Wells το 2012.

Ο Ντένις Σαποβάλοφ “φρενάρει” και πάλι στα ημιτελικά Masters όπως και στο breakthrough τουρνουά του, στο Μόντρεαλ το 2017, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί μια ακόμα εξαιρετική πορεία που τον διατηρεί σε τροχιά σταθερής ανόδου κάτι που αποτυπώνεται και στα rankings καθώς μπαίνει πλέον στο Τοπ20 (Νο20) του κόσμου από τη Δευτέρα 1/4.

Παρασκευή, 29/3: Ημιτελικοί Miami Masters

Isner (USA) beat Aliassime (Canada) 7-6(3) 7-6(4)
Federer (Switzerland) beat Shapovalov (Canada) 6-2 6-4

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Απολαύστε τον όσο παίζει! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα