Ξανά στον τελικό ο Ίσνερ, “αυτόχειρας” ο Αλιασίμ! – VIDEO

Παρά το γεγονός ότι σέρβιρε για να πάρει τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σετ (!), ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά και ηττήθηκε τελικά σε δύο tie breaks από τον Τζον Ίσνερ που επιστρέφει στον τελικό του Μαϊάμι!

Μπορεί να έκανε το καλύτερο τουρνουά της μέχρι τώρα πορείας του στο επαγγελματικό τένις καθώς έγινε ο νεαρότερος ημι-φιναλίστ του Miami Masters, μπορεί να πήρε συνολικά επτά νίκες (μαζί

με τα προκριματικά), ωστόσο, ο Φελίξ-Οζέρ Αλιασίμ θα φύγει από την πρώτη του παρουσία στη Φλόριντα με το παράπονο ότι μπορούσε να φτάσει ακόμα ψηλότερα!

Διότι, όταν έχεις κάνει όλη τη σκληρή δουλειά σπάζοντας από μία φορά σε κάθε σετ το τεράστιο σερβίς του Τζον Ίσνερ και βρίσκεσαι στο σημείο να σερβίρεις τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο σετ, η κατάσταση είναι στα χέρια σου.

Στο τένις, όμως, πολλές φορές οι αγώνες κρίνονται στο πνευματικό κομμάτι και ο 18χρονος Καναδός υστέρησε σε αυτόν τον τομέα καθώς έκανε πολλά λάθη στα προαναφερθέντα σημεία που έδωσαν “ζωή” στον πολύπειρο Αμερικανό και υπερασπιστή του τίτλου να στείλει τα σετ στο αγαπημένο του tie break κερδίζοντας ακόμα δύο στο φετινό Μαϊάμι, 7-6(3), 7-6(4), και να προκριθεί σε back to back τελικούς στη Φλόριντα!

Έχει δώσει συνολικά εννιά tie breaks στην πορεία του μέχρι τον τελικό του Μαϊάμι ο 33χρονος Αμερικανός και τα έχει κερδίσει όλα(!) σε ένα τρομερό ρεκόρ που δύσκολα θα το δούμε να επαναλαμβάνεται.

Η πορεία-όνειρο του έφηβου ακόμα, Αλιασίμ, μπορεί να έφτασε στο τέλος της, είναι όμως μόνο η αρχή για αυτόν τον, τεράστιων δυνατοτήτων, τενίστα που θα φιγουράρει από τη Δευτέρα (1/4) στο career high No33 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε πρώτη φορά κόντρα στον Ίσνερ, ο Αλιασίμ άρχισε να βρίσκει απαντήσεις πολύ γρήγορα στα σερβίς του Αμερικανού, ακόμα και τα πρώτα, εκθέτοντας τον σε σοβαρό κίνδυνο από την αρχή του ματς!

Οι πρώτες απειλές ήρθαν στο 2-2 με τον Καναδό να “χτίζει” τρία break point αλλά τον Ίσνερ να απαντά σε όλα με άπιαστα πρώτα σερβίς.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο 2-2 έγινε δύο games αργότερα με τον Αλιασίμ να φτάνει σε 0-40 και αυτή τη φορά να μην χάνει την ευκαιρία του που τον έβαλε σε θέση οδηγού για την κατάκτηση του πρώτου σετ!

Όλα έβαιναν βάσει σχεδίου για τον 28χρονο τενίστα μέχρι τη στιγμή που σέρβιρε για το 1-0 στο 5-4.

Εκεί, ξαφνικά, το άγχος έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά και ο Καναδός έκανε τρία διπλά λάθη(!), δεν είχε κάνει κανένα μέχρι εκείνο το σημείο, για να “χαρίσει” ουσιαστικά πίσω το σπάσιμο σρβίς στον Ίσνερ που δεν είπε “όχι”!

Το σετ, μοιραία, πήγε στο tie break, οι δύο παίκτες αντάλλαξαν mini breaks, αλλά ο Ίσνερ είχε ξεκάθαρα πλέον το μομέντουμ και στη μέση της διαδικασίας πάτησε το γκάζι φτάνοντας στο 6-3 και παίρνοντας τελικά το πρώτο σετ, ξεσπώντας και για την ανατροπή που κατάφερε.

Ο οδυνηρός τρόπος που έχασε μέσα από τα χέρια του το πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν επηρέασε τον Αλιασίμ που μπήκε στο δεύτερο σετ με την ίδια φιλοσοφία: να απαντήσει όσα περισσότερα σερβίς μπορεί και να αντλήσει τα λάθη του Ίσνερ στη συνέχεια.

Όντως, κατάφερε ξανά να σπάσει το σερβίς του Αμερικανού και να προηγηθεί μέχρι και 5-2, “αγκαλιάζοντας” την ισοφάριση που, όμως, ξανά δεν ήρθε με μοιραία για τον Αλασίμ τρόπο!

Καρμπόν με το πρώτο σετ, ο Καναδός σέρβιρε στο 5-3 για το 1-1 αλλά και πάλι άρχισε ξαφνικά τα λάθη που δεν έκανε πριν και ο Ίσνερ ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του σετ κερδίζοντας και πάλι το μομέντουμ του ημιτελικού!

Ξανά, πού αλλού, στο tie break, ο Αμερικανός χρησιμοποίησε το μοναδικό mini break που έγινε στον πρώτο πόντο της διαδικασίας για να μην χάσει ποτέ το προβάδισμα και να προκριθεί ξανά στον τελικό του Μαϊάμι, δώδεκα μήνες μετά τον περσινό του θρίαμβο!

Ο αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο ένας και μοναδικός, Ροτζερ Φέντερερ ο οποίος στο 2ο ημιτελικό κέρδισε 2-0 σετ τον Ντένις Σαποβάλοφ και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του στο Μαϊάμι και 28ο Masters της καριέρας του.

Όσον αφορά στον Αλιασίμ, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και “μάθει” από τις σκληρές ήττες όπως ήταν αυτή κόντρα στον Ίσνερ την Παρασκευή, η μέρα που θα φτάσει σε τελικό και κατάκτηση Masters δεν είναι μακριά…

Παρασκευή, 29/3: Ημιτελικοί Miami Masters
Isner (USA) beat Aliassime (Canada) 7-6(3) 7-6(4)

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ξανά στον τελικό ο Ίσνερ, “αυτόχειρας” ο Αλιασίμ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα