Απογοητευτικός Κύργιος, είπε αντίο στο Wimbledon! – VID

00:44 8/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Νικ Κύργιος ήταν απογοητευτικός κόντρα στον Κέι Νισικόρι και μη μπορώντας να διαχειριστεί την εξαιρετική εμφάνιση του Ιάπωνα, δεν κέρδισε ούτε σετ(!) απέναντί του, λέγοντας αντίο πρόωρα στο Wimbledon από τον 3ο γύρο του θεσμού, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αλεξάντερ Ζβέρεφ…

Άλλη μια έκπληξη στο ανδρικό ταμπλό του φετινού Wimbledon Championships,

είναι γεγονός. Ο 22χρονος Αυστραλός Νικ Κύργιος δεν επιβεβαίωσε ποτέ τα προγνωστικά που τον ήθελαν να φεύγει νικητής από την αναμέτρησή του κόντρα στον Κέι Νισικόρι και μη κερδίζοντας ούτε σετ, αποκλείστηκε άδοξα από το Βρετανικό Major.

Ο Νισικόρι ήταν εντυπωσιακός, δεν φοβήθηκε ούτε στο παραμικρό τον φορμαρισμένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση Αυστραλό, “σκορπίζοντας” τον μετά από μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά αγώνα, με straight-sets επικράτηση.

Πιο συγκεκριμένα, το Νο28 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ επιβλήθηκε με το εμφατικό 6-1, 7-6(3), 6-4 και “σφράγισε” το ραντεβού του με τον Έρνεστς Γκούλμπις στην φάση των “16” της διοργάνωσης. Ο Λετονός νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε επιβληθεί με μεγαλειώδη ανατροπή του Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Μπορεί ο Ιάπωνας να μας… στερεί την ευκαιρία να δούμε δυο από τους πιο ιδιόρρυθμους και τρελούς χαρακτήρες του ανδρικού Tour να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον 4ο γύρο του τρίτου Grand Slam της σεζόν, όμως πήρε δικαιωματικά την πρόκριση σε βάρος του Αυστραλού και αξίζει πέρα για πέρα μια θέση στους “16” κορυφαίους.

Ο Νισικόρι ήταν εντυπωσιακός στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης κι έκανε “σμπαράλια” τον Κύργιο ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αφού έχασε μόλις ένα γκέιμ, ο Ιάπωνας πήγε γεμάτος αυτοπεποίθηση στο δεύτερο σετ, το οποίο ήταν και αυτό που έκρινε εν πολλοίς τον αγώνα.

Εκεί, ο Νικ προσπάθησε να μαζέψει τα κομμάτια του αφού έμεινε πίσω με μπρέικ από νωρίς και το κατάφερε υποδειγματικά, στέλνοντας το ματς σε κρίσιμο τάι μπρέικ. Στην “ρώσικη” αυτήν ρουλέτα, ο Ιάπωνας ήταν πιο έτοιμος.

Αν και έπαιξε εξαιρετικό τένις στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Νισικόρι, που ήταν αψεγάδιαστος σερβίροντας και πολύ πιο ψύχραιμος από τον αντίπαλό του όταν επέστρεφε τις μπάλες.

Ο Νισικόρι μετέτρεψε με πέντε σερί πόντους το 2-3 σε 7-3 στο τάι μπρέικ και έδωσε τέλος ουσιαστικά στην σεμνή τελετή. Ο Κύργιος τα έβαζε με τον εαυτό του, παραμιλούσε και έκανε τα… γνωστά του, με αποτέλεσμα να μην έχει το μυαλό του στο ματς.

Στο τρίτο σετ οι τενίστες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4. Κάπου εκεί, ο Νισικόρι βγήκε και πάλι μπροστά, έδειξε ότι είναι ικανότερος και αξίζει περισσότερο από τον αντίπαλό του την πρόκριση.

Κρατώντας αρχικά το σερβίς του (5-4), μετέφερε την πίεση στον Κύργιο, ο οποίος θα έπρεπε να σερβίρει για να μείνει στην αναμέτρηση, για πρώτη φορά στο τουρνουά. Ο Ιάπωνας προηγήθηκε με 0-40 και είχε τρεις ευκαιρίες να “κλείσει” το ματς.

Ο Νικ έμεινε ζωντανός σώζοντας τα τρία συνεχόμενα ματς πόιντ, όμως το τέταρτο, το οποίο δημιούργησε λίγες στιγμές αργότερα ο Νισικόρι, ήταν και το καθοριστικό. Σαν… γνήσιος Κύργιος, έκανε την πολύ δύσκολη δουλειά πρώτα και στην συνέχεια κατέρρευσε, δίνοντας έτσι την πρόκριση στον τρομερό Κέι Νισικόρι.

Σάββατο, 7/7: 3ος γύρος Wimbledon

Gulbis (Latvia) beat A.Zverev (Germany) 7-6(2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0
Raonic (Canada) beat Novak (Austria) 7-6(5) 4-6 7-5 6-2
Del Potro (Argentina) beat Paire (France) 6-4 7-6(4) 6-3
Nadal (Spain) beat De Minaur (Australia) 6-1 6-2 6-4
Simon (France) beat Ebden (Australia) 6-1 6-7(3) 6-3 7-6(2)
Vesely (Czech Republic) beat Fognini (Italy) 7-6(4) 3-6 6-3 6-2
Khachanov (Russia) beat Tiafoe (USA) 4-6, 4-6, 7-6(3), 6-2, 6-1
Djokovic (Serbia) beat Edmund (Great Britain) 3-6 6-3 6-2 6-4
Nishikori (Japan) beat Kyrgios (Australia) 6-1, 7-6(3), 6-4

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Απογοητευτικός Κύργιος, είπε αντίο στο Wimbledon! – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα