Άνοιξε λογαριασμό ο εντυπωσιακός Τσερούντολο (vids)

Ο Φρανσίσκο Τσερούντολο κέρδισε τον απαιτητικό τελικό κόντρα στον συμπατριώτη του, Σεμπάστιαν Μπάεζ κι έκανε δικό του τον 1ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το 250άρι τουρνουά του Μπάσταντ.

Ο 23χρονος Αργεντινός, στην 2η παρουσία του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, επικράτησε του Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-6(4), 6-2 και στέφθηκε πρωταθλητής στο Nordea Open της Σουηδίας.

The moment @FranCerundolo clinched his maiden ATP Tour title! @NordeaOpen pic.twitter.com/EIU59HLB7A

Tennis TV (@TennisTV) July 17, 2022

Εξαιρετική εβδομάδα διένυσε ο Τσερούντολο, που έχασε μόλις ένα set στην πορεία του προς τον τίτλο, κερδίζοντας κατά σειρά, τους: Πέδρο Σόουζα (Νο430), Κάσπερ Ρουντ (Νο5), Άσλαν Καράτσεφ (Νο40), Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο18) και Σεμπάστιαν Μπάεζ (Νο34).

Μόνο ο Ρουντ κατάφερε να αποσπάσει set από τον Αργεντινό. Στον τελικό, μάλιστα, ο Τσερούντολο επέστρεψε από break πίσω στο εναρκτήριο set (0-1), πριν το κατακτήσει μετά από 74(!) λεπτά, στο tie-break.

Συνολικά, ο νικητής έσωσε εννέα break points του Μπάεζ (1/10) και με ένα υπέροχο, όσο και άνετο, 2ο set, “έκλεισε” εντυπωσιακά το τουρνουά.

The first of many!

Congrats, @FranCerundolo #NordeaOpen pic.twitter.com/FiGxX3CQCI

Tennis TV (@TennisTV) July 17, 2022

Αφού ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την εβδομάδα του στο χώμα του Μπάσταντ, ο Τσερούντολο εξασφάλισε και νέο ρεκόρ καριέρας, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα (18/7), θα αναρριχηθεί στο Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Μπάεζ από την πλευρά του, που ηττήθηκε για 2η φορά φέτος σε τελικό ΑΤΡ τουρνουά (είναι 1-2 πλέον), θα βελτιώσει κι αυτός το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο32 του κόσμου.

ATP 250 NORDEA OPEN SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Άνοιξε λογαριασμό ο εντυπωσιακός Τσερούντολο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα