Στο Hall of Fame ο Χιούιτ (vids)

O Λέιτον Χιούιτ έλαβε τη μεγαλύτερη τιμή από το άθλημα που υπηρέτησε για περίπου 20 χρόνια, μπαίνοντας στο Hall of Fame, σε μια εκδήλωση όπου έγινε στο Νιούπορτ μετά το τέλος των ημιτελικών του τουρνουά που διεξάγεται αυτές τις ημέρες και το οποίο είναι ιδιαίτερο για τον 41χρονο πλέον Χιούιτ, καθώς εκεί κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του το 2014. 

Ο Χιούιτ, ο οποίος έγινε ο 34ος Αυστραλός που λαμβάνει αυτή την ύψιστη τιμή, κατέκτησε δύο Grand

Slam στην καριέρα του στο US Open (2001) και στο Wimbledon (2002), ενώ ήταν και ο νεαρότερος τενίστας (20 ετών, 8 μηνών και 26 ημερών) που ανέβηκε στο Νο1 όπου και έμεινε για συνολικά 80 εβδομάδες. 

Ο Αυστραλός εξελέγη στο Hall of Fame ως μέρος της τάξης του 2021, ωστόσο λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην περσινή τελετή.

The man of the hour!@lleytonhewitt | @TennisHalloFame pic.twitter.com/FnG48ZqfVV

Tennis Channel (@TennisChannel) July 16, 2022

Το παρών έδωσαν και άλλοι τενίστες όπως ο Άντι Ρόντικ, ο Τρέισι Όστιν, ενώ ο Χιούτι τιμήθηκε με ένα βίντεο-αφιέρωμα από άλλους μεγάλους Αυστραλούς τενίστες όπως οι Τζον Νιούκομπ, Τόνι Ρος και Πατ Ράφτερ, γεγονός που συγκίνησε τον 41χρονο, ο οποίος συνοδεύτηκε στην εκδήλωση από τη σύζυγό του Μπεκ, αλλά και από τα τρία του παιδιά, Μία, Κρουζ και Άβα. 

Όταν του ζητήθηκε μια λέξη για να περιγράψει πως θα ήθελαν να τον θυμούνται στο τένις, ο Χιούιτ κοντοστάθηκε για μια στιγμή απαντώντας: “Μαχητή”

What a wonderful speech!

Congrats to @lleytonhewitt on his induction into the @TennisHalloFame

Full speech: https://t.co/V8FrbZUucY pic.twitter.com/xAOR3mt7sF

Tennis Channel (@TennisChannel) July 16, 2022

“Αγωνιζόμουν όσο πιο πολύ μπορούσα κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο”, είπε ο Χιούιτ. “Όλο αυτό άξιζε για τον κόσμο που ερχόταν να μας δει να αγωνιζόμαστε και γι΄ αυτό είναι κάτι το οποίο ήμουν πάντα υπερήφανος.”

“Αισθάνομαι τυχερός που μπόρεσα να παίξω σε διαφορετικές γενιές. Που μπόρεσα να είμαι στο ίδιο κορτ με τους ήρωές μου, όπως ο Αντρέ Αγκάσι και ο Πιτ Σάμπρας, αλλά και μετά που ανταγωνίστηκα τρεις από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχει δει ποτέ το άθλημά μας, τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.” τόνισε ο Αυστραλός. 

Ο Χιούιτ είπε ότι μία από τις αξέχαστες στιγμές του ήταν η πρώτη φορά στην ομάδα του Davis Cup το 1999. “Ήμουν μόνο 18 ετών τότε. Είχα τον Πατ Ράφτερ στα απλά κι εγώ ήμουν από πίσω του ως Νο2. Για μένα αυτή ήταν μια πραγματικά περήφανη στιγμή, να στέκομαι δίπλα σε όλους αυτούς τους σπουδαίους Αυστραλούς που πάντα λάτρευα.”

Το 2005 ο Χιούιτ έφτασε μια ανάσα από το να κατακτήσει το Australian Open ένα όνειρο το οποίο του το “γκρέμισε” ο Ρώσος Μάρατ Σάφιν, αν και ο Αυστραλός έκανε αδιανόητο ξεκίνημα κατακτώντας το 1ο set με 6-1, για να χάσει στα υπόλοιπα με 6-3, 6-4, 6-4. 

Παρά το γεγονός που έφτασε τόσο κοντά στο να κατακτήσει ένα slam μέσα στη χώρα του, ο Χιούιτ τόνισε ότι: “Δεν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα”. Ωστόσο το όνομα Χιούιτ μπορεί να έχει και συνέχεια καθώς ο 12χρονος γιος του Κρουζ δείχνει να έχει προοπτικές έτσι ώστε να συνεχίσει στα βήματα του πατέρα του…

The post Στο Hall of Fame ο Χιούιτ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hall, Fame, Χιούιτ,Hall, Fame, chiouit