Παλέρμο: Μια νίκη μακριά από το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεκίνησε εντυπωσιακά στο 250άρι τουρνουά του Παλέρμο, επικρατώντας στον 1ο αγώνα του προκριματικού γύρου της Ρωσίδας και Νο161 του κόσμου Αναστασία Ζαχάροβα με 6-4, 6-4 στο τελευταίο προγραμματισμένο παιχνίδι της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης. 

Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία σημείωσε την 4η νίκη της στα τελευταία 5 παιχνίδια σε επίπεδο WTA, μπορεί να κέρδισε μόλις το 56% των πόντων από το 1ο service, ωστόσο πήρε τεράστια βοήθεια από το 2ο με το ποσοστό της να φτάνει στο 70% (16/23),

την ίδια ώρα που η Ρωσίδα είχε 32% (9/28). 

Εκτός από αυτό η Παπαμιχαήλ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική και στις ευκαιρίες για break τελειώνοντας το παιχνίδι με 5/7! 

Το σημείο κλειδί στο 1ο σετ ήταν το break-back από την 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, καθώς δεν επέτρεψε στην Ζαχάροβα να ξεφύγει μετά το break στο 3-2. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρωσίδα η Παπαμιχαήλ βρήκε νέο break και μάλιστα στο καθοριστικό 10ο game κλείνοντας το σετ με 6-4. 

Στο 2ο σκέλος η Παπαμιχαήλ ξεκίνησε ιδανικά (2-0), ωστόσο η Ζαχάροβα πήρε άμεσα το break πίσω (2-1) και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2. 

Η Ελληνίδα τενίστρια συνέχισε να επιτίθεται κυρίως στο 2ο service της Ρωσίδας, με αποτέλεσμα να φτάσει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. 

Ωστόσο, η Παπαμιαχαήλ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα με την Ζαχάροβα να φτάνει σε break μειώνοντας σε 5-4, αλλά όπως και η Παπαμιχαήλ νωρίτερα έτσι και η ίδια δεν μπόρεσε να “εξαργυρώσει” το break. 

Η Παπαμιχαήλ έσπασε και πάλι στο τέλος του σετ το service της Ζαχάροβα φτάνοντας σε μια ακόμα μεγάλη πρόκριση και μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει την (επιλαχούσα) Ισπανίδα και Νο226 του κόσμου, Μαρίνα Μπασόλς Ριμπέρα η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Ιταλίδας Ντάλια Σπιτέρι με 6-2, 6-3. 

LADIES OPEN PALERMO WTA 250 SINGLES QUALS DRAW l OOP (-1h)

The post Παλέρμο: Μια νίκη μακριά από το κυρίως ταμπλό η Παπαμιχαήλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα