Ανοιχτός σε τουρνουά χωρίς φιλάθλους ο Ναδάλ

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται να υπερισχύει η άποψη να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα τουρνουά στο tour (μετά τις 13 Ιουλίου) αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Θετικός σε αυτή την προοπτική είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει αρκετά το θέμα με τον πρόεδρο του συμβουλίου των παικτών στην ATP, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παρ’όλαυτά, ο Ισπανός δεν είναι αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσει άμεσα η σεζόν στο τένις, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για όλους είναι η υγεία και η καταπολέμηση της πανδημίας

και όχι ο αθλητισμός.

“Το τένις είναι ένα παγκόσμιο άθλημα. Μετακινούμαστε συνέχεια από χώρα σε χώρα και συναντάμε πολλούς ανθρώπους. Μέχρι να βρεθεί η θεραπεία, είναι πολύ περίπλοκη η κατάστασή μας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Δεν βλέπω να γίνεται κάποιο επίσημο τουρνουά άμεσα ή στο άμεσο μέλλον” είπε ο Ναδάλ στο Ισπανικό ραδιόφωνο, Onda Cero.

“Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν. Αυτή τη στιγμή, το τελευταίο που με απασχολεί είναι το τένις. Η υγεία έρχεται πρώτη, όμως αν θα μπορούσαμε να παίξουμε τένις χωρίς φιλάθλους, θα ήμουν χαρούμενος. Έχουμε μιλήσει πολλές ώρες με τον Νόβακ για να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε το άθλημα” πρόσθεσε ο Ράφα.

Ο Ναδάλ αυτή την περίοδο βρίσκεται στο σπίτι του στη Μαγιόρκα και προσπαθεί να μείνει σε καλή φυσική κατάσταση για την επανέναρξη της χρονιάς, όποτε κι αν γίνει.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η σεζόν είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει ξανά στις 13 Ιουλίου αν και το πρώτο τουρνουά ήδη ακυρώθηκε, μετά την απόφαση της Γερμανικής Κυβέρνησης να αναβάλει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στη Γερμανία μέχρι 31 Αυγούστου.

The post Ανοιχτός σε τουρνουά χωρίς φιλάθλους ο Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα