“Αποκλείεται να συνεχιστεί η δράση το καλοκαίρι”

Ο Ρισάρ Γκασκέ μίλησε για την κατάσταση στον πλανήτη και εξέφρασε την ανησυχία του για τον χρόνο επιστροφής της αγωνιστικής δράσης στο Tour της ΑΤΡ…

Ο Γάλλος τενίστας, πρώην Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη και νυν Νο50, δεν πιστεύει πως είναι εφικτή η επιστροφή των αγωνιστικών υποχρεώσεων για έναν τενίστα μέσα στο καλοκαίρι.

Μπορεί η ΑΤΡ και η WTA να έχουν ανακοινώσει αναστολή της αγωνιστικής δράσης μέχρι τις 13 Ιουλίου, όμως ο 33χρονος ανησυχεί πως η πανδημία

του κορονοϊού δεν θα αφήσει τους ιθύνοντες των ομοσπονδιών να αποφασίσουν την επανέναρξη των τουρνουά.

Αναλυτικά όσα είπε στην L’Equipe:

“Είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για το μέλλον, όμως με αυτά που ξέρω και βλέπω με τα μάτια μου, θεωρώ απίθανο να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει απαισιόδοξο, αλλά μάλλον είμαι ρεαλιστής.

Όταν πας να παίξεις σε ένα τουρνουά βλέπεις αντιπάλους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όχι μόνο αθλητές, αλλά και προπονητές, φυσιοθεραπευτές, ακόμη και φιλάθλους που έρχονται για να παρακολουθήσουν.

Τα ταξίδια ανά τον κόσμο έχουν λιγοστέψει και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψει το τένις μέσα στο καλοκαίρι. Θα πρέπει να επιστρέψει κάπως η κανονικότητα στα ταξίδια για να υπάρξει απόφαση επιστροφής των τουρνουά σε ροή.

Πάντως, όταν αυτό με το καλό γίνει, ελπίζω τα Grand Slams τουρνουά να είναι σε προτεραιότητα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Αποκλείεται να συνεχιστεί η δράση το καλοκαίρι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα