Το καταπληκτικό live chat Τζόκοβιτς-Μάρεϊ! – VIDEO

Ζήσαμε μια καταπληκτική εμπειρία το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής!

Μιλάμε φυσικά για το πολυαναμενόμενο live Instagram chat που είχαν υποσχεθεί οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Μάρεϊ και, πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Το να παρακολουθείς δύο από τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου να συνομιλούν σε φιλικό πλαίσιο ενθυμούμενοι παλιούς τους αγώνες, σχολιάζοντας ο ένας τον άλλο, το θέμα του GOAT καθώς και πολλά άλλα

πράγματα, ήταν απλά απολαυστικό!

Muzza και Νόλε τα έδωσαν όλα σε μια απολαυστική ώρα της μεταξύ τους συζήτησης και το Tennis24 έχει συγκεντρώσει τα highlights της συγκεκριμένης κουβέντας!

Πώς περνάνε στην καραντίνα;

Και οι δύο τεράστιοι πρωταθλητές συμφώνησαν πως είναι πολύ παράξενο για έναν τενίστα να βρίσκεται στο ίδιο μέρος για έξι εβδομάδες. Ωστόσο, και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι πολύ θετικό καθώς διαθέτουν σπάνιο ελεύθερο χρόνο με την οικογένεια και τα παιδιά τους και αυτό είναι κάτι το ανεκτίμητο.

Ειδικά ο Μάρεϊ, που τα τελευταία χρόνια έχει απουσιάσει αρκετούς μήνες από το τουρ λόγω τραυματισμού, ανέφερε ότι είναι πια έτοιμος για τη στιγμή της απόσυρσής του μιας και του αρέσει πολύ να μένει σε ένα μέρος με την οικογένειά του!

Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση!

Την θυμούνταν και οι δύο αλλά με διαφορετικά “χρώματα”!

Ήταν ένα τουρνουά under 11 στη Γαλλία όταν ήταν και οι δύο 11 ετών με τον Μάρεϊ να διαλύει τότε τον Τζόκοβιτς χάνοντας μόλις ένα (ή δύο) games!

Ο Νόλε παραδέχτηκε ότι ο Άντι τον διέλυσε εκείνη τη μέρα ενώ παρακάλεσε τον Σκωτσέζο να διαγράψει το βίντεο του αγώνα σε περίπτωση που το έχει στη συλλογή του!

Ο Μάρεϊ από την άλλη, θυμήθηκε ότι έφτασε στον τελικό εκείνου του τουρνουά χάνοντας εκεί match point κάνοντας λάθος σε ένα βολέ και μετά κατέρρευσε χάνοντας τον αγώνα!

Η καλύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση!

Εδώ συμφώνησαν και οι δύο.

Επέλεξαν τον απίστευτο ημιτελικό του ΑΟ το 2012, ένα επικό πεντάσετο ματς διάρκειας περίπου πέντε ωρών το οποίο και κέρδισε οριακά ο Νόλε με 7-5 στο πέμπτο σετ.

Συμφώνησαν ότι το επίπεδο τένις ήταν απίστευτο και από τους δύο.

Ο Νόλε ξεχώρισε και τον ημιτελικό που έπαιξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 με τον Μάρεϊ να κερδίζει τότε σε δύο κλειστά sets.

Ποιο αποτέλεσμα θα άλλαζαν αν είχαν την ευκαιρία

Εδώ φάνηκε το μεγάλο “απωθημένο” του Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Είναι, άλλωστε, το μοναδικό μεγάλο τουρνουά που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει με τον Σέρβο να επισημαίνει ότι θα ήθελε να άλλαζε το αποτέλεσμα του ημιτελικού των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο το 2008(κόντρα στον Ράφα) όσο και το 2012(κόντρα στον Μάρεϊ).

Πρόσθεσε και τον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2015 (κόντρα στον Βαβρίνκα), στιγμή που θα επέλεγε σίγουρα αν δεν κέρδιζε τελικά το Γαλλικό Όπεν έναν χρόνο μετά…

Ο Μάρεϊ από την άλλη δεν ανέφερε τους πολλούς χαμένους τελικούς στην Αυστραλία αλλά επέλεξε τον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2016, ματς που έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς διότι, δεδομένου ότι το χώμα ήταν η “χειρότερη” του επιφάνεια, αυτό του το κατόρθωμα θα σήμαινε πάρα πολλά για αυτόν.

Σχολίασαν το “επικό” σορτσάκι του Βαβρίνκα από το 2015!

Μιλάμε φυσικά για το αλησμόνητο shorts οου φόραγε ο Ελβετός σε όλο το Ρολάν Γκαρός το 2015!

Και οι δύο συμφώνησαν ότι στυλιστικά ήταν απαίσιο, ωστόσο, έγινε το trademark και το γούρι του Ελβετού που, όλως τυχαίως, το είχε πάρει και στη συνέντευξη τύπου μετά τον θρίαμβό του στον τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς!

Το θέμα του GOAT

Μεγάλο κομμάτι της κουβέντας “κατέλαβε” το χιλιοσυζητημένο θέμα του καλύτερου όλων των εποχών.

Και οι δύο δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα εξέφρασαν όμως τα σκεπτικά τους.

Συμφώνησαν πως, οι αριθμοί κερδισμένων Slams, οι εβδομάδες στο Νο1, το h2h με τους μεγάλους αντιπάλους και τα κερδισμένα Masters είναι όλα στην “εξίσωση” για να οριστεί ο GOAT.

O Άντι θεωρεί πως είναι λάθος η σύγκριση τενιστών από διαφορετικές γενιές, ωστόσο, δεδομένου οι τρεις καλύτεροι τενίστες όλων των εποχών είναι από αυτήν την era, θεωρεί ότι η σύγκριση μπορεί να γίνει.

Παρέθεσε στη συνέχεια τα θετικά h2h του Νόλε κόντρα σε Ράφα-Ρότζερ, ίσως υπονοώντας ότι ο Νόλε είναι ο τελικός GOAT (δεν το είπε πάντως ρητά).

Ανέφερε πάντως πως ο Ράφα είναι δεδομένα ο καλύτερος στο χώμα, ο Ρότζερ στο γρασίδι και ο Νόβακ στη σκληρή επιφάνεια.

Ο Νόλε από την άλλη, όντας σε πιο δύσκολη θέση μιας και το όνομά του είναι στην εξίσωση, ανέφερε πως μόνο όταν τελειώσουν οι καριέρες τους και δουν όλα τους τα ρεκόρ με πιο ψύχραιμο μάτι, μπορεί να βγει μια άκρη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

“Χτίζοντας” τον τέλειο παίκτη!

Οι δύο τενίστες επέλεξαν το καλύτερο “κράμα” τενίστα που μπορεί να γίνει για τις κατηγορίες: σερβίς, forehand, backhand, βολέ, πνευματική δύναμη και φυσικά προσόντα.

Ο Νόλε επέλεξε κατά σειρά τους: Ίσνερ (ή Κύργιος), Ντελ Πότρο, Φέντερερ, Ναδάλ και Φερέρ.

Ο Άντι τους: Κύργιος, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Απολαύστε όλο το live chat των δύο καλών φίλων!

Κώστας Αϊτάκης

The post Το καταπληκτικό live chat Τζόκοβιτς-Μάρεϊ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα