USTA: 50εκ. δολάρια στις πληγές που άνοιξε ο Covid-19

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, θα τονώσει με ένα υπέρογκο ποσό τις ανάγκες του τένις στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μετά τη Γαλλική Ομοσπονδία που ανακοίνωσε μέτρα στήριξης ύψους 35εκ. ευρώ, ήρθε η σειρά της αντίστοιχης Ομοσπονδίας των ΗΠA να πάρει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, στο τένις της χώρας.

Την Πέμπτη, η USTA ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια (45εκ. ευρώ) τα οποία θα διατεθούν στην “τενιστική αγορά” των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα 20εκ. δολάρια θα προκύψουν από περικοπές

σε μισθούς των διοικητικών στελεχών της Ομοσπονδίας αλλά και από την αναστολή των προγραμμάτων ανάπτυξης για τους αθλητές.

Η USTA, μαζί με τους συνεργάτες χορηγούς της, θα προσφέρει πακέτα οικονομικής βοήθειας, υποστήριξη μέσω κυβερνητικών προγραμμάτων βοήθειας σε εγκαταστάσεις, ακαδημίες (tennis clubs) και προπονητές, καθώς και διαδικτυακά σεμινάρια και τηλεφωνική υποστήριξη για να βοηθήσει αθλητές που επηρεάζονται από τον Covid-19.

“Αποφασίσαμε ότι είναι ύψιστης σημασίας να βοηθήσουμε τις εγκαταστάσεις, τα προγράμματα που προσφέρουν τένις και τους επαγγελματίες προπονητές, να εκμεταλλευτούν τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα δάνεια. Τα θεμέλια του τένις ξεκινούν με αυτούς τους κλάδους και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να αντέξουν την καταιγίδα και να παραμείνουν βιώσιμα. Πρόκειται για «ανακούφιση, ανάκαμψη και ανοικοδόμηση» για τη βιομηχανία μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της USTA, Μάικ Ντόους.

Ο ισχυρός άνδρας του Αμερικανικού τένις, είπε επίσης ότι μελλοντικό σχέδιο στήριξης θα εξαρτηθεί και από την διεξαγωγή του Αμερικανικού Όπεν που είναι προγραμματισμένου να διεξαχθεί 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Η διεξαγωγή ή όχι του US Open θα αποφασιστεί τον Ιούνιο σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει η USTA ενώ το ενδεχόμενο να γίνει αλλά χωρίς κόσμο, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

The post USTA: 50εκ. δολάρια στις πληγές που άνοιξε ο Covid-19 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα