Μπέος… όπως Ιβάν, Βόλος… όπως Ξάνθη

12:04 18/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Για 2 περιπτώσεις πολυϊδιοκτησιας του Ολυμπιακού ψάχνουν οι Χάρι Πότερ του ΠΑΟΚ.

Γνωστό η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα…αλλά ξεπερασμένο και μάλλον παρωχημένο.

Μιας και μιλάμε για παρωχημένα, πολλά έχουν γραφτεί για την σχέση του Μπέου και της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ…άλλωστε ο Αχιλλέας μας έχει συνηθίσει με τις παρένθετες…. σχέσεις πότε στον Βόλο και πότε στην Νέα

Σμύρνη με ΛεΠά και «μαγικά χαλιά».

Ακριβώς λόγω του παρένθετου προσώπου.. δηλαδή του «μπροστινού» που ο Μπέος είχε βάλει στον Ολυμπιακό Βόλου το 2011, η θεσσαλική ομάδα δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ και έτσι αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα και ουσιαστικά διαλύθηκε για κάποια χρόνια.

Όμως το περσινό καλοκαίρι ο Βόλος πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής. Δηλαδή η Πύδνα Κίτρους για να ξέρουμε και τι λέμε. Έπρεπε;

Ποιος είναι άραγε ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ; Ποιος κάνει κουμάντο; Ποιος αποφασίζει για τους παίχτες που παίρνει η ομάδα του Βόλου και ποιους παίχτες δίνει; Ποιος την εκπροσωπεί διοικητικά στην δημόσια σφαίρα και όχι μόνο; Όταν λέμε Βόλος τι μας έρχεται στο μυαλό; Ο Λούτσος ή ο Σπυριδόπουλος;

Ο Δήμαρχος Βόλου ή ο Ιβάν…;

Για να τα βάλουμε όμως κάτω.

Ο Μπέος εκπροσώπησε τον Βόλο στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που συμμετείχε η ΠΑΕ στη Super League, παίρνοντας, μάλιστα, τον λόγο και υποβάλλοντας και αίτημα; (Σ.σ. αντίστοιχη παρουσία είχε και παλαιότερα για λογαριασμό της ΠΑΕ Βόλος στην Football League, ενδεικτικά την 31/01/2019).

Επίσης στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Super League που έγινε με τηλεδιάσκεψη ήταν και ο Μπέος εκεί πάλι. Σε πρώτο πλάνο στην αρχή, όταν νόμιζε ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και φώναζε στον Λούτσο τα όσα έπρεπε να πει και στη συνέχεια του ψιθύριζε στο αυτί, την «μετάφραση».  Όπως και όταν κάθεται στον πάγκο.

Ο Μπέος εκπροσώπησε τον Βόλο στην κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αλλά ο Αχιλλέας Μπέος κανονίζει τις μεταγραφές της ΠΑΕ Βόλος από τον ΠΑΟΚ; Μεταγραφές παικτών της ομάδας στον ΠΑΟΚ;

Μπα.. Λες;

Μα πως ο Μπέος δηλώνει σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Σπορ FM»: «Είναι αλήθεια ότι ο Μπουργάνης πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Μάλλον θα δοθεί δανεικός, αλλά δεν είναι δικό μας θέμα αυτό. Το ζήτημα είναι ότι ο Βόλος έδωσε την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί που είναι μάλιστα και Βολιώτης, να πάρει μία μεγάλη μεταγραφή. Ο Βόλος θα δείξει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, θέλει καλούς νέους παίχτες και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Πρόσφατα πήγε στην Ελβετία ο κ. Πέτρου και παρακολούθησε ένα ανάλογο τουρνουά, ενώ και οι ομάδες Κ-19 και κ-17 θα στελεχωθούν ανάλογα».Ο Μπέος, έχοντας πλήρη γνώση της υπόθεσης, προφανώς διότι ο ίδιος τη χειρίστηκε, τη διαπραγματεύτηκε και την κανόνισε, αποκάλυψε ο ποδοσφαιριστής θα παραχωρηθεί κάπου δανεικός. Και πράγματι πήγε… στην SL2.

Άραγε πόσο κόστισε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ; Όσο του Φασίδη ή του Μελιόπουλου;

Και κάπου εδώ τώρα εμφανίζεται ο Ιβάν με το «κάντο όπως με την Ξάνθη και ακόμα καλύτερα».

Μα τι κακεντρέχειες είναι αυτές; Τι λάσπη….

Για παράδειγμα πόσους δανεικούς έχει WATFORD στην UDINESE, που είναι γνωστό ότι έχουν δηλωμένα κοινή ιδιοκτησία; Τρεις!

Πόσους δανεικούς έχει η MONACO στην CERCLE BRUGGE, που είναι γνωστό ότι έχουν δηλωμένα κοινή ιδιοκτησία;;; Τρεις!

Πόσους δανεικούς έχει δώσει ΔΩΡΕΑΝ ο ΠΑΟΚ στον Βόλο αυτή τη σεζόν; Σαν ΠΑΟΚ έχει 6 ποδοσφαιριστές δανεικούς στον Βόλο (Μυστακίδης, Τσιαούσης, Διαμαντής, Μπαλογιαννίδης, Λύρατζης και Μελίσσης) και σαν όμιλος ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ Β’ ή ΞΑΝΘΗ έχει συν δύο με ελευθέρας (Γκαραβέλης και Γέντρισεκ).

Ποιος πληρώνει αυτούς τους έξι; ο ΠΑΟΚ, εξ’ ολοκλήρου….

Στον ΠΑΟΚ Β’ ή Ξάνθη πόσους δανεικούς ποδοσφαιριστές έχει δώσει δωρεάν ο ΠΑΟΚ; Τρεις δανεικούς και έναν με ελευθέρας (Μαλεζά).

Δηλαδή ο ΠΑΟΚ έχει δώσει στον Βόλο τους υπερδιπλάσιους δανεικούς ποδοσφαιριστές από όσους στην αποδεδειγμένα δικιά του ΞΑΝΘΗ…

Δικαιωματικά λοιπόν έχει τον πρώτο λόγο ο ΙΒΑΝ… και ας τηλεφωνεί στον Μπέο ο Τομ Παπαδόπουλος για το ΑΦΜ (στις 29/05/2019 ο Μπέος δήλωσε ότι του τηλεφώνησε ο Τομ Παπαδόπουλος για να αγοράσει το ΑΦΜ του Βόλου για τον Ηρακλή και στις 12/06/2019 συναντήθηκαν οι δυο τους, για το ίδιο θέμα).

Και ας δηλώνει ο Μπέος:

«Σήμερα, μετά από μεσολάβηση του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και φίλου Τομ Παπαδόπουλου και προγραμματισμένο ραντεβού, δέχθηκα στο γραφείο μου επίσκεψη ομάδας επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον κ. Ηλία Θεοδωρίδη, που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα, που μου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για αγορά των μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ ΒΌΛΟΣ και μεταφοράς της στη Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του Ηρακλή. Για μια ακόμη φορά τους ξεκαθάρισα πως σε ό,τι αφορά το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ (αγορά μετοχών κλπ) υπάρχει περιθώριο συζητήσεων, σε ό,τι όμως αφορά την μεταφορά της ομάδας από τον Βόλο δεν υπάρχει έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις. Η ΠΑΕ Βόλος τους ξεκαθάρισα παραμένει στην πόλη του Βόλου και θα την εκπροσωπήσει στην Super League1 και τους ευχήθηκα κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους για τη διάσωση του ιστορικού Ηρακλή».

Και ας διατείνεται ο Μπέος: «Εγώ λέω, λοιπόν, σήμερα υπεύθυνα: την ομάδα αυτή τη χαρίζω κι ας μην είναι δικιά μου, έχω αυτή τη δυνατότητα»;

«[…] Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάρουν τις μετοχές εδώ είναι, δωρεάν χωρίς ένα ευρώ. Και προχωρήστε. Εγώ δεν έχω ξέρετε ούτε την ανάγκη ούτε μου λείπει η προβολή [….] «Ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια να δείξει δηλαδή στους επενδυτές και σε μένα ότι η πλειοψηφία του κόσμου θέλει αυτό το εγχείρημα. Εάν δεν μου το δείξουν εγώ είμαι αυτός που το στήριξα, εγώ είμαι αυτός που θα το στείλω πίσω. Απλά είναι. Εγώ είμαι ο συνδετικός κρίκος αλλά παίζω σημαντικό ρόλο στις μεθεπόμενες εξελίξεις».

Βέβαια όταν βγήκε η απόφαση για την πολυϊδιοκτησία της ΞΑΝΘΗΣ και του ΠΑΟΚ, δεν το ρίσκαρε έβγαλε και επίσημα ανακοίνωση. Στις 16 Φεβρουαρίου 2020 «Η ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμου του Βόλου, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με επιχειρηματίες εκτός Βόλου για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της».

Εκτός Βόλου σίγουρα… αλλά εντός πυλών Ιβάν Σαββίδη μην ξεχνιόμαστε, 6 δανεικούς τζάμπα έδωσε και αγόρασε και έναν…, ούτε στην Ξάνθη τέτοια μεταχείριση. Αλλά ο Καλπαζίδης μας κάηκε σαν χαρτί και τα γάλατα έσφυξαν οπότε καιρός να ενεργοποιήσουμε δυνατούς παίχτες με μεγαλύτερο πόθεν έσχες από του σερβιτόρου, όμως δικά μας παιδιά και αυτά. Το όνομά τους έπαιξε και για την Ξάνθη αλλά επειδή η Ξάνθη κάηκε και την έχει εγκαταλείψει ο Ιβάν (όπως κάνει πάντα), κράτησαν το δυνατό χαρτί με βαρύ πόθεν έσχες για τον Βόλο.

Thefoodballer… Ναι, η χορηγός στη φανέλα του ΠΑΟΚ της προηγούμενης σεζόν… Ναι η χρυσή χορηγός της Ξάνθης κατά τη τρέχουσα σεζόν… Ναι η ιδιοκτησία της πρώην αγαπημένης του Ιβάν, Βέροιας….Ναι, οι ΑΦΟΙ ΜΠΙΚΑΣ ΑΕ….

Ναι… η μπάλα στις αρχές…. για να μπει ένα τέλος.

Η ν-τροπολογία έχει ήδη ψηφισθεί άρα η μισή δουλεία έγινε.

Μπαλτάκος και Ελβετός δικηγόρος θα έρθουν πιο φθηνά αφού έτοιμη την έχουν την αγόρευση… όπως θα πηγαίνουν προς ΕΕΑ μαζί με Δον Κιχώτη και δράκους πολυϊδιοκτησίας για τον Ολυμπιακό, ας κάνουν μια στάση στον Δήμαρχο- κουμανταδόρο. Για έναν καφέ. Της παρηγοριάς. Επόμενη στάση ΕΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα