Ανασκόπηση 2022: Ο Τσιτσιπάς κατακτά ξανά το Μόντε Κάρλο (vids)

Απρίλιος 2022. Η clay season ξεκινάει από το Μόντε Κάρλο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πηγαίνει στο “σπίτι” του ως κάτοχος, αλλά και με μία σεζόν μέχρι εκείνο το διάστημα με αρκετά σκαμπανεβάσματα. 

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας τενίστας είχε ξεκινήσει τη σεζόν προερχόμενος από την επέμβαση στον δεξί αγκώνα στην Ελβετία, ωστόσο κατάφερε στο Australian Open να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. 

Στη συνέχεια έφτασε μέχρι τον τελικό του indoor τουρνουά στο Ρότερνταμ, χάνοντας

από τον Φελίξ Οζερ Αλιασίμ, ενώ στη Μασσαλία αμέσως μετά πέφτει θύμα μεγάλη έκπληξης χάνοντας από τον Νο163 του κόσμου Ρομάν Σαφιούλιν. 

Στα τρία hard-court τουρνουά που ακολούθησαν σε Ακαπούλκο, Indian Wells και Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στα ημιτελικά στο Μεξικό, ενώ στις ΗΠΑ θα γνωρίσει δύο πρόωρους αποκλεισμούς. 

Η πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο είναι ιδανική. Ο κάτοχος του τίτλου θα παραχωρήσει μόλις 3 games στον Φονίνι, στο επιβλητικό 6-3, 6-0 παίρνοντας την πρόκριση για τους “16”.

Εκεί θα βρει μπροστά του τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο ο Τσιτσιπάς θα φανεί ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα επικρατώντας με 7-5, 6-3 και η πρόκριση στα προημιτελικά είναι γεγονός. 

Το ματς της χρονιάς και το back-to-back 

Στους “8” ο Τσιτσιπάς θα βρει μπροστά του τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, από τον οποίον είχε ηττηθεί στο ATP Cup του περασμένου Ιανουαρίου, με 2-1 sets. 

Ο Έλληνας τενίστας κάνει απίθανα πράγματα στο 1ο set το οποίο και κατακτά με 6-2. Η κυριαρχία του Τσιτσιπά συνεχίζεται και στο 2ο σκέλος του αγώνα με τον 24χρονο να παίρνει προβάδισμα με 5-2! 

Από εκεί και πέρα όμως ο Σβάρτσμαν θα πάρει αρχικά πίσω το break και στη συνέχεια θα οδηγήσει το set στο tie-break το οποίο θα κατακτήσει με 7/3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η πνευματική (κυρίως) κατάρρευση του Τσιτσιπά είναι γεγονός. Ο Σβάρτσμαν με τη βοήθεια του κόσμου έχει βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Μάλιστα θα προηγηθεί με 4-0 και δύο break έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. 

Ωστόσο, η συνέχεια θα είναι διαφορετική. Τα υπόλοιπα 6 games θα είναι εφιαλτικά για τον Αργεντινό με τον Τσιτσιπά να κάνει μια αδιανόητη ανατροπή φτάνοντας στη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά με 6-2, 6-7(3), 6-4.

Φυσικά το highlight του προημιτελικού και ίσως της χρονιάς, το dive-volley του Τστιτσιπά στο decider με το οποίο έφτασε σε break-point. 

Στον ημιτελικό θα κάνει πλάκα απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον οποίον θα κερδίσει με 6-4, 6-2, ενώ στον τελικό κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά τον Ισπανό Αλεχάνδρο Νταβίνοντβιτς Φοκίνα που την πρεμιέρα είχε αποκλείσει τον ανέτοιμο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Τσιτσιπάς θα δυσκολευτεί για ένα μόνο set επικρατώντας με 6-3, 7-6(3), κάνοντας το back-to-back και φτάνοντας στους 8 τίτλους στην καριέρα του. 

The post Ανασκόπηση 2022: Ο Τσιτσιπάς κατακτά ξανά το Μόντε Κάρλο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα