Diriyah Tennis Cup: Κέρδισε Μεντβέντεφ και τίτλο ο Φριτς

Ο Τέιλορ Φριτς είναι ο θριαμβευτής του φετινού Diriyah Tennis Cup, στη Σαουδική Αραβία.

Ο 25χρονος Αμερικανός, κέρδισε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον μεγάλο τελικό, μετά από δυο κλειστά tie-breaks και έφτασε στον τίτλο του τουρνουά επίδειξης στο Ριάντ, μην αφήνοντας τον Ρώσο αντίπαλό του, να κάνει το… back to back στο θεσμό.

Μετά από σχεδόν δυο ώρες αγώνα, ο Φριτς επικράτησε με 7-6(5), 7-6(3) και έκανε δικό του τον πρώτο, έστω και ανεπίσημο, τίτλο της νέας σεζόν.

Φυσικά, μαζί με το τρόπαιο, ο Νο9 τενίστας της παγκόσμιας

κατάταξης, έγινε πλουσιότερος και κατά 1.000.000$. Τόσο υψηλό, ήταν το prize money που πρόσφεραν στον νικητή του τριήμερου event, οι Σαουδάραβες.

Για να τα καταφέρει, ο Φριτς κέρδισε τρία ματς, χάνοντας μόλις ένα set και αφού μέτρησε συνολικά, τέσσερα νικηφόρα tie-breaks (4/4), αναδείχθηκε πανάξιος νικητής στο Diriyah Tennis Cup.

Πρώτα, απέκλεισε τον Χούμπερτ Χούρκατς στα προημιτελικά, την Παρασκευή (9/12) επικράτησε του Κάμερον Νόρι στα ημιτελικά και στον μεγάλο τελικό πανηγύρισε την 2η… φιλική νίκη της καριέρας του, επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Άλλωστε, είχαν τεθεί αντιμέτωποι και τον Μάιο του 2021, στο τουρνουά επίδειξης UTS, του Πατρίκ Μουράτογλου, στη Γαλλία. Και τότε, ο Φριτς είχε κερδίσει τον Μεντβέντεφ. Στη μοναδική επίσημη μονομαχία τους, βέβαια, ο Ρώσος έκανε τη δουλειά του (Σινσινάτι, 2022).

Στο μεταξύ τους ματς στο Ριάντ, ο Μεντβέντεφ, Νο2 του ταμπλό, μπορεί να πέρασε 84% του 1ου σερβίς του, όμως δεν κατάφερε να πάρει καν set, γιατί ο Φριτς, ήταν πολύ πιο ψύχραιμος στα δυο tie-breaks.

Me 0/9 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 27χρονος, ενώ χωρίς να φτάσει καν σε break point σε ολόκληρο το ματς, ο Αμερικανός, πανηγύρισε τη νίκη!



DIRIYAH TENNIS CUP DRAW SINGLES | OOP (-1h)

The post Diriyah Tennis Cup: Κέρδισε Μεντβέντεφ και τίτλο ο Φριτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα