Ανασκόπηση 2022: Η αιφνίδια αποχώρηση της Μπάρτι

Ήταν 23 Μαρτίου του 2022, όταν η Άσλεϊ Μπάρτι, με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να σταματήσει την καριέρα της στο επαγγελματικό τένις!

Σε μια από τις πιο… περίεργες και ταυτόχρονα αναπάντεχες αποφάσεις της χρονιάς, η Αυστραλή, Νο1 τενίστρια του κόσμου εκείνη τη στιγμή, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 26 χρόνια ζωής.

Κι ενώ, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος για μήνες στο γυναικείο τένις και, ίσως, η πιο σταθερή τενίστρια που πάτησε

το πόδι της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, από τον καιρό που μεσουρανούσε η Σερίνα Γουίλιαμς.

Έβαλε τέλος σε μια καριέρα που αριθμούσε μόνο επιτυχίες. Τρεις φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam, νικήτρια στα WTA Finals του 2019, αργυρή Ολυμπιονίκης στο μικτό διπλό, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, είναι μερικά μόνο από τα σπουδαία κατορθώματά της.

Αποφάσισε να “κρεμάσει” πρόωρα τη ρακέτα της, γιατί, όπως η ίδια τόνισε σε δηλώσεις της, είχε εκπληρώσει όλους τους στόχους και τα όνειρά της στο γυναικείο τένις.

Κατέκτησε Slams, έγινε Νο1 στον κόσμο, πανηγύρισε συνολικά 15 WTA τίτλους και έκανε τους συμπατριώτες της να χαρούν ξανά το τένις, έχοντας στις τάξεις τους, το κορυφαίο… όπλο του γυναικείου τένις.

Και αποχαιρέτησε το τένις, έτσι όπως ήθελε. Νικήτρια. Άλλωστε, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στο Major της Μελβούρνης. Αήττητη, με δυο τίτλους σε ισάριθμες παρουσίες της σε τουρνουά, ολοκλήρωσε το 2022 η Μπάρτι.

Ήταν, σίγουρα, μια από τις μεγάλες στιγμές της χρονιάς, η αιφνίδια αποχώρηση της Αυστραλής, από την ενεργό δράση.

The post Ανασκόπηση 2022: Η αιφνίδια αποχώρηση της Μπάρτι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα