Ανάλυση: Ο φόβος του Ράφα, η ελπίδα του Στέφανου

Αρθρογραφεί ο Σέργιος Παπαδόπουλος, ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδος που ήταν ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο Τσιτσιπάς για να κερδίσει στον ημιτελικό με τον Ισπανό υπερπρωταθλητή απάντηση ΔΕΝ υπάρχει. Αυτή την απάντηση την είχαν μόνο ο Federer στα χρόνια που μεσουρανούσε και ο Djokovic στην τριετία που ήταν ανίκητος. Ο ένας με ένα επιθετικό παιχνίδι και με μια ποικιλία που κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τις κινήσεις

του και ο δεύτερος με ένα all around παιχνίδι αλάνθαστο που έκανε το Σέρβο να μοιάζει με ρομπότ.

Η μεγαλύτερη ελπίδα για τον Έλληνα πρωταθλητή είναι ο φόβος που έχει ο Ναδάλ για το άστρο του Στέφανου και η ανάγκη να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στο next big thing του παγκόσμιου τένις. Αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να μπει δυνατά στην αρχή όπου και ο αντίπαλός του μπορεί να είναι μαγκωμένος ίσως του δώσει το κάτι παραπάνω για την συνέχεια του παιχνιδιού.

Είναι βέβαιο πως ο Στέφανος δε πρέπει να μπει σε μεγάλα rally που είναι το σήμα κατατεθέν του Nadal παιχνίδι στο οποίο είναι αήττητος. Με το πολύ καλό σερβίς του πρέπει να κρατά τα ηνία στο γκέιμ του και να κλείνει τους πόντους σχετικά γρήγορα στη πρώτη ευκαιρία.

Ο Ναδάλ για μένα έχει ίσως το καλύτερο passing shot στο κόσμο όποτε δε θα συνιστούσα στον Στέφανο να κατεβαίνει συχνά στο φιλέ καθώς τα περάσματα από τον Ισπανό μπορεί να είναι πολλά και μοιραία. Είναι δεδομένο πως η πίεση από τη πλευρά Τσιτσιπά, πρέπει να είναι σοβαρή με το ντράιβ του και να δουλέψει όσο καλύτερα μπορεί ώστε να αντιμετωπίσει το πόλυ σπιναριστό ντράιβ του Ναδαλ που είναι σίγουρο ότι θα στοχεύει ψηλά στο ρεβέρ του πρωταθλητή μας.

Νομίζω πως η ψυχολογία είναι μαζί με τον Τσιτσιπά αλλά η εμπειρία μαζί με το φαβορί. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε και πάλι την αντίδραση Τσιτσιπά εάν το παιχνίδι τραβήξει πολύ σε διάρκεια. Ο Ναδάλ δεν έχει χάσει ούτε σετ ακόμα και γλυκοκοιτάζει την κούπα. Ο αστερισμός όμως που ακούει στο όνομα Τσιτσιπάς μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Άλλωστε ακόμα δε ξέρουμε που είναι το ταβάνι για τον νεαρό σούπερσταρ.

Απαραίτητα για τον μεγάλο ημιτελικό:
-Καλό ξεκίνημα
-Μεγάλο ποσοστό στα πρώτα σερβίς.
-Επίθεση με το ντράιβ και συχνά σε wrong foot.
-Προστασία του ρεβέρ από τις ψηλές σπιναριστές μπάλες του Ναδάλ.
-Όχι διάρκεια στους πόντους
-Όχι πολύ φιλέ παρά μόνο σε πολύ καλές ευκαιρίες.
-Καλές επιστροφές στο μέτριο δεύτερο σερβίς του Ισπανού
-Στόχος και τα tie break όπου ο Τσιτσιπάς δείχνει πολύ δυνατός.

Έφτασε λοιπόν η μεγαλύτερη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά αλλά ελπίζω μόνο μέχρι την επόμενη.

Καλή επιτυχία έχεις μια χώρα που σε παρακολουθεί , χαίρεται για όσα πετυχαίνεις και καμαρώνει για σένα.

Δείξε για άλλη μια φορά από τι μέταλλο είσαι φτιαγμένος.

Σέργιος Παπαδόπουλος – Head coach στη Sergios Tennis Academy

The post Ανάλυση: Ο φόβος του Ράφα, η ελπίδα του Στέφανου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα