Όλη η Ελλάδα μαζί του!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει το πρωί της Πέμπτης μία ακόμα ιστορική μάχη με φόντο την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό(!) Grand Slam απέναντι στον ανυπέρβλητο Ραφαέλ Ναδάλ!

Το μυαλό όλων των Ελλήνων θα είναι στη Μελβούρνη το πρωινό της Πέμπτης!

Το παλικάρι από τη Βουλιαγμένη, ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κάνει σχεδόν ό,τι κατάφερε 13 χρόνια πριν, ακριβώς στα ίδια γήπεδα, ο καλός του φίλος, Μάρκος Παγδατής ο οποίος το 2006 έφτασε μέχρι τον τελικό του

Αυστραλιανού Όπεν πριν ηττηθεί από τον απόλυτο κυρίαρχο του τουρ τότε, Ρότζερ Φέντερερ.

Στις 10:30 GR ξεκινά το νέο ραντεβού με την ιστορία για τον 20χρονο τενίστα ο οποίος έχει ήδη ξεπεράσει οποιαδήποτε προσδοκία μέχρι και ο ίδιος είχε βάλει στον εαυτό του και πάει, πλέον, για μυθικά πράγματα…

Γιατί να κερδίσεις μέσα στο ίδιο Major τους Φέντερερ και Ναδάλ είναι κάτι που έχουν καταφέρει στην ιστορία του αθλήματος μόνο οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο!

Πόσο μάλλον όταν ο 32χρονος Ισπανός είναι αναγεννημένος σε ακόμα μια έναρξη σεζόν, δεν έχει χάσει ούτε σετ στην πορεία του μέχρι τα ημιτελικά ενώ, φυσικά, περιθώρια υποτίμησης δεν υπάρχουν καν στο μυαλό του.

Ωστόσο, το τι συμβαίνει στο μυαλό του Έλληνα τενίστα είναι το πρωτεύον και ο Στεφ έχει δείξει, επανειλημμένα σε αυτό το τουρνουά ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τίποτα άλλο από το να το κερδίσει, όποιον και αν χρειαστεί να αποκλείσει!

Η πίστη στις δυνάμεις του είναι στα καλύτερά της, θεωρεί τον εαυτό του πολύ “σοφότερο” τενιστικά μετά τις δύο περσινές μάχες που έδωσε με τον Ναδάλ ώστε να βρει τον τρόπο να αποκλείσει αυτόν τον τεράστιο τενίστα.

Ο ίδιος έχει κερδίσει αναρίθμητους νέους θαυμαστές με τα πεπραγμένα του αυτήν την εβδομάδα στη Μελβούρνη που ξεκάθαρα τον έχουν διαχωρίσει πλέον από την υπόλοιπη NextGen, ως τον πιο ποιοτικό παίκτη της δική του “σειράς” (ακόμα και σε σύγκριση με τον Ζβέρεφ που για ακόμα ένα Slam απογοήτευσε).

Όλοι, λοιπόν, απανταχού οι Έλληνες θα είμαστε νοερά μαζί σου Στέφανε σε αυτή τη μεγάλη μάχη!

Πρώτα, όμως, θα έχουμε μάθει τις φετινές φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν!

Στον απόηχο της επικής νίκης της Καρολίνα Πλίσκοβα κόντρα στη Σερίνα Γουίλιαμς, η εκρηκτική Τσέχα τενίστρια θα διεκδικήσει τη θέση της στον δεύτερο τελικό Major της καριέρας της από την ασυγκράτητη Ναόμι Οσάκα στις 06:30 GR.

Η Οσάκα έχει ήδη ξεχωρίσει σαν η επόμενη μεγάλη “δύναμη” του γυναικείου τουρ ενώ φυσικά, θυμίζουμε, ότι ήταν η νικήτρια του τελευταίου χρονικά Slam στις γυναίκες στο Νέα Υόρκη.

Επιστροφή σε τελικούς Slam από το 2014 και πρώτη φορά εκτός Wimbledon θα θελήσει να κάνει και η απίστευτα δυνατή πνευματικά Πέτρα Κβίτοβα!

Η 28χρονη Τσέχα τενίστρια (υπάρχει πιθανότητα τσεχικού εμφυλίου στον τελικό) δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί το φαβορί κόντρα στην Ντανιέλ Κόλινς στις 05:00 GR αλλά είναι δυνατόν να υποτιμήσει κανείς την 25χρονη Αμερικανίδα;

Η Κόλινς είναι το πρόσωπο του τουρνουά, έχει κάνει μερικές μεγάλες ανατροπές και δείχνει να είναι σε ένα “φεγγάρι” όπου πραγματικά αρνείται να χάσει ενώ δεν είχε κερδίσει, μέχρι πρότινος, ούτε ένα ματς σε βασικό ταμπλό Slam!

Η ώρα του τίτλου πλησιάζει και τα λάθη απαγορεύονται σε μια πολύ σημαντική, και ιστορική για το ελληνικό τένις, ημέρα στη Μελβούρνη!

Το πρόγραμμα στη Rod Laver Arena (ώρα έναρξης 05:00GR-EUROSPORT)
8-Petra Kvitova (Czech Republic) v Danielle Collins (USA)
4-Naomi Osaka (Japan) v 7-Karolina Pliskova (Czech Republic)

Όχι πριν τις 10:30GR
2-Rafael Nadal (Spain) v 14-Stefanos Tsitsipas (Greece)

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Όλη η Ελλάδα μαζί του! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα