Αναλύοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Ρώμης (vid)

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας αναλύει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νίκολας Τζάρι στον προημιτελικό της Ρώμης. Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Έλληνα τενίστα, η αλλαγή μομέντουμ και τα σημεία-κλειδιά στα οποία κρίθηκε ο αγώνας. 

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νίκολας Τζάρι, ήταν αναμφίβολα από τις καλύτερες του φετινού Masters 1000 της Ρώμης. Ένα παιχνίδι με ανατροπές, εντυπωσιακά χτυπήματα και πολύ υψηλού επιπέδου τένις που διήρκησε 2 ώρες και 38 λεπτά.

Πρώτα όμως, ας κάνουμε μία αναλυτικότερη παρουσίαση στον Χιλιανό.

Ο

Τζάρι είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης. Παράδειγμα που το αποδυκνύει αυτό, είναι πως τον περασμένο Φεβρουάριο κέρδισε τον Κάρλος Αλκαράθ στον ημιτελικό του τουρνουά ATP 250 στο Μπουένος Άιρες, ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε γνωρίσει την ήττα από τον Ιγνάθιο μπούφε Νο. 388 του κόσμου! 

Όσον αναφορά το στυλ παιχνιδιού του είναι ένας παίκτης που δεν χαρακτηρίζεται all-around, αντιθέτως βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένα “όπλα”. Εκμεταλλεύεται το ύψος του σερβίροντας σταθερά σε υψηλή ταχύτητα, του αρέσει να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην επίθεση με στόχο να ανεβαίνει στο φιλέ, το οποίο καλύπτει αποτελεσματικότερα από το μέσο όρο παικτών στο tour. 

Big servers σαν αυτόν, που έχουν την τάση να κρατάνε τα ράλι μικρά τείνουν να είναι πολύ επικίνδυνοι όταν βρίσκονται φορμαρισμένοι αφού δεν δίνουν μεγάλα περιθώρια σε όποιον έχουν απέναντι τους να επιβληθεί. 

Ποια ήταν όμως τα σημεία κλειδιά που έκριναν το ματς με τον Στέφανο;

Το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης ήταν υποδειγματικό από πλευράς Τσιτσιπά, μέχρι το σημείο των break points που χάθηκαν στο 5-5 (15/40) στο service game του Χιλιανού. Ως εκείνο το σημείο ο Στέφανος ήταν πολύ συνεπής με το service του και είχε καταφέρει να κατευθύνει το match εκεί που τον συνέφερε περισσότερο, δηλαδή στα ράλι πάνω από 4 μπάλες. 

Στο 5-5 (15/40) κατάφερε να έχει το πάνω χέρι του πόντου, χωρίς όμως να τον κατακτήσει, καθώς ακολούθησε ένα αβίαστο λάθος με το forehand. Παρότι αυτό ήταν ένα από τα 5 break point που είχε ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο set, ήταν το πιο σημαντικό αφού ήταν το μόνο στο οποίο είχε τον έλεγχο του πόντου.

 Στα 4 υπόλοιπα ο Τζάρι τα κέρδισε αποφασιστικά χωρίς να του δώσει την δυνατότητα να τα διεκδικήσει. Από εκεί και μετά το μομέντουμ φάνηκε να φεύγει από τα χέρια του Στέφανου διότι ανέβηκε η αυτοπεποίθηση του Τζάρι όταν βγήκε από την δύσκολη θέση. 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης, ότι ο Τζάρι ήταν αυτός που οδηγούσε με το service του το δεύτερο και το 3ο set. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να σερβίρει με μεγαλύτερη πίεση στο 6-5 και 5-4 αφού σε περίπτωση που βρισκόταν με break point κάτω, ήταν αυτόματα set point του Τζάρι. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Χιλιανός αφού κέρδισε και τα δύο με break στο τελευταίο game

Συνοψίζοντας, ο προημιτελικός ανάμεσα στους δύο παίκτες κρίθηκε σε πολύ μικρές λεπτομέρειες. Είναι από τα ματς που θυμίζουν την σκληρότητα του αθλήματος, καθώς δεν γίνεται να μην σκεφτεί κανείς πως και οι δύο αξίζουν να κερδίσουν και να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.   

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας είναι Νο705 στον κόσμο με συμμετοχές στην Εθνικής μας ομάδα στο Davis Cup, από το 2018 μέχρι και σήμερα, έχοντας ρεκόρ 4-2 σε μονά και διπλά.

The post Αναλύοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Ρώμης (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα