Roland Garros: Νίκη με ανατροπή για τον Τιμ (vid)

Πρεμιέρα με νίκη για τον Ντόμινικ Τιμ στα προκριματικά του Roland Garros. Ο 30χρονος Αυστριακός επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2 του Φράνκο Αγκαμεόνε, μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού στο Court Suzanne Lenglen, και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Μετρώντας 41(!) winners και 4 άσους, αλλά και 67% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (32/48), ο Τιμ

κατάφερε να κάνει την ανατροπή σε βάρος του 31χρονου Ιταλού αντιπάλου του, και να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Υπέπεσε επίσης και σε 41(!) αβίαστα λάθη, έναντι 35 του αντιπάλου του, και έκανε 4 διπλά λάθη, σε σχέση με τον Ιταλό που υπέπεσε σε 5. Μετουσίωσε σε break 5/14 ευκαιρίες του στο ματς, και κατάφερε να σβήσει 6/9 απειλές του Αγκαμεόνε, που έμεινε πρόωρα εκτός.

Q1 | Dominic Thiem gets through to Qualifying Round 2 #RolandGarros pic.twitter.com/pFYu5xuug6

Roland-Garros (@rolandgarros) May 20, 2024

Στο πρώτο set ο Ιταλός ξεκίνησε με hold και break, και πήρε από νωρίς ασφαλή διαφορά. Με νέο service game έφτασε στο 3-0, και παρά το γεγονός πως ο Τιμ έσβησε το break, ο ίδιος τον “έσπασε” εκ νέου στο 6ο game, και στο 8ο έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος (6-3).

Στο δεύτερο set ο Τιμ ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service, μέχρι το 5ο game είχε την ισχνή διαφορά στα χέρια του, και στο αμέσως επόμενο έκανε break και πήρε απόσταση ασφαλείας από τον Ιταλό. Δίχως νέο BP κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση των set (6-3).

Στο decider ο Αυστριακός συνέχισε την εξαιρετική απόδοση και άρχισε τις προσπάθειές του με break. Με hold επισφράγισε τη διαφορά, και στη συνέχεια με νέο break έβαλε το ματς στην τελική του ευθεία. Ο Ιταλός έσβησε το ένα από τα 2, όμως ο Τιμ τον “έσπασε” ξανά, και κλείδωσε τη νίκη με διπλό MP από το service του στο 8ο game (6-2).

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο θ’ αντιμετωπίσει είτε τον Καναδό, Αλεξί Γκαλαρνό, είτε τον Γάλλο Κουεντάν Αλίς, ενώ υποψήφιοι αντίπαλοι στον τελικό γύρο είναι οι Κριστιάν Γκαρίν, Ουγκό Μπλανσέ, Φίλιπ Μίσολιτς και Σο Σιμαμπουκούρο.

ROLAND GARROS QUALS SINGLES DRAW (-1h)

The post Roland Garros: Νίκη με ανατροπή για τον Τιμ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Roland Garros, Νίκη, Τιμ,Roland Garros, niki, tim