Roland Garros: Ήττα και αποκλεισμός για τη Γραμματικοπούλου

Δεν τα κατάφερε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Roland Garros. Μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα στο χωμάτινο Court 5 του Παρισιού η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε με 3-6, 6-4, 6-3 από την Χέιλι Μπάμπτιστ.

Αν και προηγήθηκε με set, η Βαλεντίνη δε μπόρεσε να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια της και υπέστη την ανατροπή από τη Νο106 του κόσμου, αλλά και 6η καλύτερη παίκτρια

του προκριματικού ταμπλό.

Τέλειωσε τον αγώνα με 29 winners και έναν άσο, ενώ υπέπεσε σε 42 αβίαστα και 7 διπλά λάθη. Είχε 61% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, 39% στο δεύτερο, εκμεταλλεύτηκε 4/10 BP της, και παράλληλα έσβησε 7/12 της Μπάμπτιστ.

Αυτή ήταν η 6η συμμετοχή της στο Grand Slam της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου μόνο μία φορά έχει καταφέρει να προκριθεί μέσα από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό. Το 2022 η Βαλεντίνη είχε κάνει το 3/3, όμως στην πρεμιέρα της ηττήθηκε από την Ντάρια Σάβιλ.

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, η No3 της Ελλάδας ξεκίνησε με break στο ματς, όμως άμεση ήταν η απάντηση της Αμερικανίδας. Στο 5ο game η Βαλεντίνη “έσπασε” ξανά την αντίπαλή της μετά από διπλό BP, και δίχως να υπάρξει νέα απειλή για break έκλεισε το set υπέρ της και πήρε προβάδισμα νίκης (6-3).

Στο δεύτερο set αμφότερες ξεκίνησαν με hold, και στο 3ο game  Αμερικανίδα έκανε break μετά από διπλή ευκαιρία. Η Γραμματικοπούλου έχασε δικό της BP αμέσως μετά, και έτσι η διαφορά αυξήθηκε, με την Μπάμπτιστ να πλησιάζει προς την ισοφάριση (3-1).

Στο 7ο game η Αμερικανίδα “έσπασε” ξανά τη Βαλεντίνη, η οποία απάντησε κατευθείαν για να επιστρέψει στο ματς (5-3), υπερασπίστηκε στη συνέχεια το service της (5-4), και στο τέλος του δευτέρου μέρους έχασε 4(!) BP για την ισοφάριση, μιας και η Μπάπτιστ στο 4ο δικό της SP έκανε το 1-1 (6-4).

Στο decider η Αμερικανίδα ξεκίνησε εκ νέου με break τις προσπάθειές της, και με νέο hold έφτασε στο 2-0. Η διαφορά παρέμεινε ίδια μέχρι και το 8ο game (5-3), με τη Βαλεντίνη να μην έχει πλησιάσει ξανά στο break, και στο φινάλε δέχθηκε ένα ακόμα για να γραφτεί ο επίλογος της αναμέτρησης (6-3).

Θυμίζουμε ότι στα προκριματικά του RG συμμετέχει και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, με την Νο231 του κόσμου να αντιμετωπίζει την 22χρονη Ουκρανή και Νο121 του κόσμου (πρώην Νο105), Ντάρια Σνίγκουρ, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Κυριακής στο Παρίσι. 

ROLAND GARROS QUALS SINGLES DRAW (-1h)

The post Roland Garros: Ήττα και αποκλεισμός για τη Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα