Asuncion P2: Καρέ τίτλων για Κοέγιο και Τάπια! (vid)

Τους τέσσερις τίτλους στη σεζόν έφτασαν οι Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια, κατακτώντας το Asuncion P2. Το Νο1 δίδυμο στον κόσμο τα κατάφερε υπερισχύοντας σε έναν χορταστικό τελικό των Νο2 Φεντερίκο Τσινγκότο και Αλεχάνδρο Γκαλάν.

Οι Κοέγιο/Τάπια επικράτησαν με 6-1, 3-6, 7-6(1), σε μία μάχη διάρκειας ακριβώς δύο ωρών. Χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν η πεσμένη απόδοση του Τάπια σε μεγάλο μέρος του δεύτερου και του τρίτου σετ, με τον Ισπανό συμπαίκτη

του να κάνει υπέρβαση εντός κορτ για να… κρατήσει τις ισορροπίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος των Κοέγιο/Τάπια από το Puerto Cabello P2, στα τέλη Μαρτίου. Είχαν προηγηθεί τα Qatar Major και Acapulco P1, αλλά και οι χαμένοι τελικοί σε Riyadh P1 και Brussels P2.

Από την πλευρά τους, οι Τσινγκότο/Γκαλάν διεκδίκησαν έναν τρίτο σερί τίτλο στο Premier Padel Tour, όπως και μία τρίτη σερί νίκη επί των Νο1 αντιπάλων τους, δίχως τελικά να τα καταφέρουν. Έστω και έτσι, ο Αργεντινός με τον Ισπανό εδραιώθηκαν ακόμη πιο στιβαρά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Τίτλοι… 4×4 για τις Γκονθάλεθ και Μπρέα.

Στις γυναίκες, οι Ντελφίνα Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ είχαν καρέ και… κέντα, καθώς πανηγύρισαν τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο τους στο Τουρ! Η Αργεντινή με την Ισπανίδα επικράτησαν με 6-3, 7-5 των Γκέμα Τριάι και Κλαούντια Φερνάντεθ, πραγματοποιώντας μία από τις πειστικότερες φετινές τους εμφανίσεις.

Οι Μπρέα/Γκονθάλεθ συγκέντρωσαν συνολικά το μάξιμουμ των 2.000 βαθμών από τα τέσσερα τουρνουά που κατέκτησαν (όλα κατηγορίας P2), αριθμός όμως που δεν τους επιτρέπει να πλησιάσουν ακόμη με αξιώσεις τις Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Στον αντίποδα, το δίδυμο των Τριάι/Φερνάντεθ πιστώνεται ακόμη μία σπουδαία εβδομάδα στο Τουρ, κρατάει τη νέα νίκη επί των Χοσεμαρία/Σάντσεθ στα ημιτελικά, ωστόσο μετράει πια και τρεις χαμένους τελικούς, έπειτα από εκείνους σε Qatar Major και Brussels P2. Για τις δύο Ισπανίδες η κατάκτηση ενός τίτλου παραμένει ακόμη ανεκπλήρωτος στόχος.

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι τέσσερις πρωταθλητές της Ασουνσιόν.

Επόμενος σταθμός στο Τουρ είναι το Mar Del Plata P1 της Αργεντινής, με τη δράση να εξελίσσεται στην τρέχουσα εβδομάδα, 20-26 Μαΐου. Με το συγκεκριμένο να είναι το μοναδικό τουρνουά της σεζόν που φιλοξενείται στην Αργεντινή, για τους Αργεντινούς παίκτες το κίνητρο της διάκρισης και κατάκτησης του τίτλου είναι ακόμη ισχυρότερο.

Τα highlights των δύο τελικών:

The post Asuncion P2: Καρέ τίτλων για Κοέγιο και Τάπια! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα