Ανακοίνωση Laver Cup κατά του Γαλλικού Όπεν

Οι διοργανωτές του Laver Cup εξέφρασαν την έκπληξή τους για την αλλαγή ημερομηνίας του Γαλλικού Όπεν

Ήταν λογικό πως η απόφαση-σταθμός του Roland Garros θα προκαλούσε προβλήματα στο υπόλοιπο tour καθώς, ως γνωστόν, το καλεντάρι είναι πολύ πιεσμένο και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες και ελεύθερες εβδομάδες.

Η Γαλλική Ομοσπονδία που με την ITF είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή του Γαλλικού Όπεν,

αποφάσισαν να το μεταθέσουν 20 Σεπτεμβρίου με 04 Οκτωβρίου 2020, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Τις συγκεκριμένες εβδομάδες, είναι ήδη προγραμματισμένα άλλα τουρνουά της ATP (Αγία Πετρούπολη, Μετς, Τσενγκντού, Ζουχάι και Σόφια) όπως επίσης και το Laver Cup το οποίο πέρασε στην αντεπίθεση με μια αιχμηρή ανακοίνωση προς το Γαλλικό Όπεν.

“Μάθαμε σήμερα ότι η Γαλλική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης πρόκειται να διοργανώσει το Roland Garros από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 04 Οκτωβρίου 2020, λόγω των επιπτώσεων του Covid-19. Αυτές οι ημερομηνίες, συμπίπτουν με τις ημέρες διεξαγωγής του Laver Cup 2020 που είναι ήδη sold out και θα πραγματοποιηθεί 25-27 Σεπτεμβρίου στο TD Garden της Βοστώνης.

Η ανακοίνωση της Γαλλικής Ομοσπονδίας ήταν έκπληξη για εμάς και τους συνεργάτες μας, την Ομοσπονδία της Αυστραλίας (Tennis Australia), των ΗΠΑ (USTA) και την ATP. Εγήρει πολλά ερωτήματα και μας αναγκάζει να αξιολογήσουμε την κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πάντες, φιλάθλους, χορηγούς, προσωπικό, εθελοντές, τους παίκτες και τη σπουδαία πόλη της Βοστώνης ότι πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε τις αρχικές ημερομηνίες για το Laver Cup” ανέφερε η ανακοίνωση.

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση και αφού ακολούθησαν αρκετές αντιδράσεις από τους ίδιους τους παίκτες, είναι πλέον δεδομένο ότι η Γαλλική Ομοσπονδία δεν συμβουλεύτηκε κανέναν άλλον για αυτή την απόφαση και έπραξε μονομερώς αγνοώντας τις όποιες επιπτώσεις στο υπόλοιπο tour.

Μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο Laver Cup 2020.

The post Ανακοίνωση Laver Cup κατά του Γαλλικού Όπεν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα