Αλιασίμ: “Με βοήθησαν οι νίκες στα junior” – VIDEO

Ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ συνέχισε το αήττητο ρεκόρ απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και δείχνει πανέτοιμος για μια ιστορική χρονιά στο ATP Tour

Πηγαίνοντας στο ντέρμπι με τον Στέφανο Τσιτσιπά για το 2ο γύρο του Indian Wells Masters, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ ήξερε ότι δεν είχε χάσει ποτέ από τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο κατά δύο χρόνια μικρότερος Καναδός, είχε κερδίσει τον Στέφανο και στις τρεις junior αναμετρήσεις τους (Canadian Open, US Open,

Eddie Herr) και το γεγονός αυτό τον βοήθησε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη, στην πρώτη τους σε επίπεδο ανδρών.

Ο 18χρονος άσος, No58 στον κόσμο, επικράτησε με έλεγχο 6-4, 6-2 του Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του BNP Paribas Open, όπου την Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τον Γιοσιχίτο Νισιόκα ο οποίος έκανε την υπέρβαση απέναντι στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκουτ.

“Δεν ήμουν σίγουρος τι να περιμένω. Σίγουρα, δεν περίμενα να κερδίσω έτσι. Όμως, πίστεψα στον εαυτό μου και κατάφερε να βγάλω το παιχνίδι που έκανα και στον 1ο γύρο. Γνωρίζω τον Στέφανο πολύ καλά και ένιωσα πως αυτές οι τρεις νίκες σε επίπεδο junior, μου έδωσαν πνευματικό πλεονέκτημα απέναντί του” είπε μετά τη σπουδαία νίκη του ο Αλιασίμ.

Το 2015 και σε ηλικία 14 ετών, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ έγινε ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία του Challenger Tour, που κερδίζει παιχνίδι σε κυρίως ταμπλό στο Challenger του Granby. Σε εκείνο το τουρνουά, ο Καναδός αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Γιοσιχίτο Νισιόκα από τον οποίον θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση, τέσσερα χρόνια μετά, σε μια πολύ πιο σημαντική διοργάνωση, έχοντας την ευκαιρία για πρόκριση στον 4ο γύρο ενός Masters τουρνουά.

Πέρυσι στο Indian Wells, ο 17χρονος τότε Αλιασίμ, είχε γίνει ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει main draw παιχνίδι στην ιστορία των Masters (από το 1990).

Τα καλύτερα του Αλιασίμ στη νίκη επί του Τσιτσιπά

BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

The post Αλιασίμ: “Με βοήθησαν οι νίκες στα junior” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα