World Cup Finals: Αντίο Davis Cup!

12:34 1/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Η αλλαγή που όλοι οι τενίστες ζητούσαν στο Davis Cup, έρχεται από το 2019 και είναι ριζοσπαστική!

Ένα εντελώς διαφορετικό Davis Cup, θα έχουμε από το 2019 αφού η ITF ανακοίνωσε την ολοκληρωτική αλλαγή του format, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στη διοργάνωση των εθνικών ομάδων τένις.

Το World Cup Finals, όπως μετονομάζεται η διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί μια φορά στο τέλος κάθε έτους και θα φιλοξενεί τις καλύτερες

18 εθνικές του κόσμου, όπου για μια εβδομάδα θα μονομαχούν μεταξύ τους για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Κόσμου!

Αφορμή γι’αυτή την αλλαγή, ήταν η συμφωνία-μαμούθ μεταξύ της ITF και του επενδυτικού fund “COSMOS”, σύμφωνα με την οποία θα επενδυθούν 3 δις δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια στο θεσμό του Davis Cup, με πολλαπλά οφέλη και για το τένις γενικότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα του Davis Cup ήταν η προσέλκυση κορυφαίων τενιστών και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί με το μεγάλο χρηματικό κίνητρο (prize money) που θα δοθεί στο World Cup Finals.

“Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο τουρνουά στο τέλος της χρονιάς, ένα φεστιβάλ του τένις όπου θα συμμετέχουν οι καλύτεροι του κόσμου, εκπροσωπώντας τις χώρες τους για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας κόσμου.

“Η νέα συνεργασία δεν θα δημιουργήσει μόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις αλλά θα οδηγήσει σε νέο επίπεδο το άθλημα, με επενδυτικές ευκαιρίες για τις μελλοντικές γενιές του αθλήματος αλλά και των φιλάθλων ανά τον κόσμο” δήλωσε ο πρόεδρος της ITF, Νταβίντ Χέγκερντι.

Ο Ζεράρντ Πικέ, ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, είναι ο ιδρυτής και CEO της Kosmos έχοντας από πίσω τον Ιαπωνικό κολοσσό της Rakuten.

“Η Kosmos είναι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με την ITF. Μαζί θα οδηγήσουμε το Davis Cup σε νέο επίπεδο, δημιουργώντας ένα μεγάλο τενιστικό event στο τέλος του χρόνου με κορυφαίες εθνικές ομάδες και παίκτες. Η Kosmos θα επενδύσει 3 δις δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια στο τένις και αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος παγκοσμίως” δήλωσε ο Πικέ.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το World Cup του τένις θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβρη του 2019, σε μια εβδομάδα κατά την οποία θα υπάρχει το round-robin format και στη συνέχεια knockout αγώνες μέχρι τον μεγάλο τελικό. Κάθε tie θα περιλαμβάνει δύο μονά και ένα διπλό, στα best-of-three σετ. Οι 16 World Group χώρες, θα προκρίνονται απευθείας στους τελικούς ενώ θα επιλέγονται και δύο ακόμη χώρες.

Θα υπάρχουν επίσης play-off γύροι με τις 8 καλύτερες χώρες που θα προκρίνονται από το Zone Group I. Ο νικητής του play-off θα αποκτά απευθείας συμμετοχή στο επόμενο World Cup of Tennis Finals.

The post World Cup Finals: Αντίο Davis Cup! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα