US Open: Πόσο πιθανή είναι η επανάληψη του τελικού του Σινσινάτι;

Μετά από τον επικό τελικό στο Σινσινάτι το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας επιθυμεί να δει στον τελικό της Νέας Υόρκης τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κοντράρεται με τον Κάρλος Αλκαράθ. 

Πόσο πιθανό όμως είναι αυτό το σενάριο; Βάσει παράδοσης, δηλαδή να δούμε τους ίδιους φιναλίστ σε Σινσινάτι και US Open, είναι σχεδόν…αδύνατον! Κι αυτό γιατί μόλις μια φορά έχει συμβεί στο παρελθόν (από την εποχή των όπεν) και μάλιστα με τον Τζόκοβιτς να είναι ο κοινός παρονομαστής. 

Συγκεκριμένα

το 2015 ο Ρότζερ Φέντερερ είχε αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Σινσινάτι με τον Ελβετό να επικρατεί με 7-6(1), 6-3 κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στο τουρνουά. 

Στη συνέχεια οι δυο τους βρέθηκαν και στον τελικό του US Open με τον Σέρβο αυτή τη φορά να είναι ο νικητής με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 κερδίζοντας τον 2ο τίτλο του στο όπεν από τους 3 που έχει κερδίσει στην καριέρα του (2011, 2015, 2018). 

Η παράδοση πάντως δεν δείχνει ότι θα έχουμε τον ίδιο τελικό, καθώς μέσα σε 54 χρόνια (από το 1968 και μετά) αυτό έχει συμβεί μόλις μια φορά. Αυτό που απομένει είναι αν η…παράδοση διατηρηθεί και φέτος ή σπάσει από τους δύο κορυφαίους του κόσμου. 

The post US Open: Πόσο πιθανή είναι η επανάληψη του τελικού του Σινσινάτι; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα