Κορέτσα: “Η ήττα στο Σινσινάτι ήταν ένα τέλειο μάθημα για τον Αλκαράθ” (vid)

Ο Ισπανός (πρώην Νο2 στον κόσμο) και πλέον αναλυτής του Eurosport πιστεύει ότι η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς στον επικό τελικό του Σινσινάτι ήταν ένα τέλειο μάθημα για τον Κάρλος Αλκαράθ ενόψει US Open

Ο Νο1 στον κόσμο έφτασε έναν πόντο μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο ο Σέρβος κατάφερε να επικρατήσει μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση που κράτησε 3 ώρες και 49 λεπτά, με τον Κορέτσα να τονίζει ότι αυτό δεν

σημαίνει ότι ο Σέρβος έχει το πνευματικό πλεονέκτημα απέναντι στον 20χρονο Ισπανό. 

“Νομίζω ότι όταν δίνεις το 100% πάντα βγαίνεις ήρεμος από από το court. Νιώθεις ότι είσαι εντάξει με τον εαυτό σου και ότι δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα παραπάνω.”, ανέφερε. 

“Φυσικά, αν γυρίσεις πίσω και παρακολουθήσεις τον αγώνα, μπορεί να δεις ότι μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο σε ορισμένα σημεία του αγώνα, αλλά γενικά το μυαλό, η ψυχή σου και η συνείδησή σου είναι ήρεμα γιατί ένιωσες ότι έδωσες ό,τι είχες.”

Ο Κορέτσα επισήμανε ότι η ήττα αυτή δεν πιστεύει ότι θα επηρεάσει τον Αλκαράθ σ’ έναν πιθανό τελικό στο US Open με τον Τζόκοβιτς, καθώς ο Ισπανός έχει ως οδηγό την γρήγορη ανάκαμψη από τον χαμένο ημιτελικό στο Roland Garros και τη νίκη του λίγο μετά στον τελικό του Wimbledon

“Δεν νομίζω ότι πρέπει να τον επηρεάσει γιατί γι’ αυτόν ήταν ένας τέλειος τελικός. Ήταν ένα μάθημα γι’ αυτόν. Έμαθε από τον ημιτελικό του Roland Garros και μετά έκανε το απίστευτο στο Wimbledon.”

“Tώρα ξέρει πως θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς. Οπότε νομίζω ότι πρέπει να αισθάνεται άνετα και ειδικά αφού πάει σ’ ένα τουρνουά το οποίο το έχει κατακτήσει πέρσι. Τον έχει ήδη κερδίσει μια φορά σε major τελικό κι αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να το κάνει ξανά.”

“Θεωρώ ότι κάθε φορά που παίζουν μεταξύ τους γνωρίζονται ακόμα καλύτερα κι αυτό είναι και για τους δύο καλό. Ξέρουν πλέον ότι τα παιχνίδια τους θα είναι μια μεγάλη μάχη και ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα έχουν.”

“Για τον Κάρλος είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσει το παιχνίδι του στον Νόβακ, γιατί πολλές φορές είναι επιθετικός, θέλει να να ελέγχει το παιχνίδι κι αυτό μερικοί αντίπαλοι δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Όμως απέναντι στον Νόβακ γνωρίζει ότι ακόμα και σε ένα δυνατό και βαθύ χτύπημα μπορεί να αμυνθεί όπως κανείς άλλος.”

“Αλλά ακόμα και ο Νόβακ επίσης ξέρει ότι ο Κάρλος έχει πολύ δυνατό forehand, ότι μπορεί να τρέξει σε όλο το court, μπορεί να αμυνθεί και μπορεί να επιτεθεί. Νομίζω ότι και οι δύο μαθαίνουν κι αυτό είναι πολύ καλό.”

“Πάντα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γι’ αυτούς καθώς αν ένας από τους δύο δεν παίξει στο 100% μπορεί και να αποτύχει γιατί απλά το 99% μπορεί να μην είναι αρκετό.”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο US Open τα ξημερώματα της Τρίτης (04:00 GR) κόντρα στον Γάλλο Αλεξάντερ Μίλερ, ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Γερμανό Ντόμινικ Κέπφερ σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (04:00 GR). 



The post Κορέτσα: “Η ήττα στο Σινσινάτι ήταν ένα τέλειο μάθημα για τον Αλκαράθ” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα