Padel: Εξειδικευμένο στούντιο κατασκευής ρακετών στην Ισπανία η Babolat

Έπειτα από 20 χρόνια ανάπτυξης στη βιομηχανία του πάντελ, η Babolat, ηγέτιδα εταιρεία στις αθλητικές ρακέτες παγκοσμίως, ανακοίνωσε την επένδυση στο πρώτο της τεχνικό κέντρο ρακέτας πάντελ (padel racquet technical center) στην Ισπανία, κοντά στη Βαρκελώνη. Οι πρώτες premium ρακέτες θα δοκιμαστούν και θα παραχθούν σε περιορισμένες σειρές και θα εισαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024.

Η ανακοίνωση έγινε στη Μαδρίτη, παρουσία του Ερίκ Μπαμπολά, εκτελεστικού διευθυντή της Babolat,

μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του πάντελ, Χουάν Λεμπρόν. Ο Ισπανός παίκτης αγωνίζεται με ρακέτες Babolat από το 2017 και είναι ο πρώτος αθλητής που έχει υιοθετήσει πλήρως τα υποδήματα και τη σειρά αγωνιστικών ενδυμάτων της, που κυκλοφόρησαν το 2023.

Ο Χουάν Λεμπρόν με τον Ερίκ Μπαμπολά.

Ως τμήμα της συνεχούς ευθυγράμμισής της με την πρόοδο της εποχής, η Babolat έχει καταστεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του διαρκώς αυξανόμενης δημοφιλίας του πάντελ, ούσα ενεργή και καινοτόμα επί πάνω από 20 χρόνια στο άθλημα. Η Babolat τώρα αποφάσισε να επενδύσει σε ένα στούντιο πάντελ κοντά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με πρόθεση να σχεδιάσει ως πιλοτικό πρόγραμμα αυτό που θα της επιτρέψει να εξερευνήσει νέες μεθόδους κατασκευής ρακετών. Για την Babolat, αυτό είναι ένα βήμα προς την τοπική παραγωγή, για τις τοπικές αγορές.

Ο Ερίκ Μπαμπολά, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, ανέφερε πως: “Το Babolat Studio είναι ένα μέρος πραγματικής καινοτομίας, με πολλούς στόχους-κλειδιά. Να δοκιμάσουμε καινοτόμες ιδέες για τους παίκτες του πάντελ, επικεντρωνόμενοι στην πράξη του παιχνιδιού, όπως και στις ανάγκες των παικτών. Να λειτουργήσουμε ως μοντέλο για πιο υπεύθυνη παραγωγή ρακετών και καινοτομία στις νέες μεθόδους κατασκευής. Τέλος, να παραγάγουμε υψηλής αξιοπιστίας και υψηλών επιδόσεων ρακέτες σε περιορισμένες ποσότητες. Μαζί, έχουμε την αποφασιστικότητα να σμιλεύσουμε το μέλλον του πάντελ και να προσφέρουμε στους παίκτες άρτιο εξοπλισμό”.

Το Babolat Padel Studio έχει τέσσερις αποστολές:

Καινοτομία: Η δημιουργία αυτής της μονάδας συνοδεύεται από την απόκτηση ανεκτίμητης τεχνολογικής και βιομηχανικής τεχνογνωσίας (συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πατεντών), που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε προϊόντα που θα διαφέρουν πολύ, συγκριτικά με ό,τι προσφέρεται στην αγορά σήμερα, ενώ θα περιλαμβάνει και μία προσέγγιση με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Υπηρεσία των παικτών: Το στούντιο θα μας βοηθήσει να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των παικτών μας (πρωταθλητών και αθλούμενων σε κλαμπ) και θα μας διατηρήσει πρωτοπόρους στο παιχνίδι της εξέλιξης των ρακετών του πάντελ.

Κατασκευή βάσει απαιτήσεων: Στόχος του στούντιο είναι να μπορεί να παράξει ρακέτες σε μικρές ποσότητες, κατασκευασμένες βάσει των απαιτήσεων (του εκάστοτε παίκτη), σε περιορισμένες σειρές, με σύντομη περίοδο διαθεσιμότητας, με έναν ευέλικτο τρόπο.

Κατασκευή στην Ισπανία: Εδρεύοντας στην Ισπανία, (το στούντιο) βρίσκεται στην καρδιά της κουλτούρας του πάντελ, κατανοεί το DNA του αθλήματος και βοηθά στην ανίχνευση και συναίσθηση του μέλλοντος της ανάπτυξής του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Babolat Padel (@babolat_padel)

The post Padel: Εξειδικευμένο στούντιο κατασκευής ρακετών στην Ισπανία η Babolat appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα