Σαν σήμερα: Όταν ο Ντέλπο κατακτούσε το μοναδικό του Grand Slam (vid)

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου 2009. Τελικός US Open με τον Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο. Ο Ελβετός προέρχεται από την μοναδική κατάκτηση του Roland Garros στην καριέρα του, αλλά και από τον τίτλο του στο Wimbledon. Το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει και 3ο Grand Slam στη σειρά. 

Στον ημιτελικό έχει κερδίσει στα 3 sets τον Νόβακ Τζόκοβιτς,

ενώ ο ντελ Πότρο, μετά από μια αδιανόητη εμφάνιση επικράτησε του Ράφα Ναδάλ παραχωρώντας μόλις 6 games (6-2, 6-2, 6-2).

O εκπληκτικός τελικό θα κρατήσει για κάτι περισσότερο από 4 ώρες. Ο Φέντερ αν και προηγείται με 2-1 set δυσκολεύεται να σπάσει το απίθανο service του ντελ Πότρο, ο οποίος θα ολοκληρώσει τον αγώνα σβήνοντας τα 17/22 break-point του Ελβετού. 

Ο Νο1 του ταμπλό και του κόσμου είναι μπροστά με 6-3, 6-7(5), 6-4. Ωστόσο, το τρομακτικό forehand του Αργεντινού έχει πάρει φωτιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ντελ Πότρο σημείωσε σε εκείνον το τελικό 55 winners με τους 38 να προέρχονται από το forehand. 

Την ίδια ώρα ο Φέντερερ προσπαθεί να λυγίσει τον Αργεντινό μπαίνοντας σε υπερβολές φτάνοντας τα 67 αβίαστα λάθη, τα 11 από double faults! 

Ο ντελ Πότρο θα κατακτήσει το 4ο set και πάλι στο tie-break ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στο 5ο είναι ασταμάτητος. Θα σπάσει 2 φορές το service του Φέντερερ θα κάνει μόλις 6 αβίαστα λάθη, (όλα από το forehand) και με 6-2 θα κατακτήσει το 1ο, αλλά και το μοναδικό Grand Slam στην καριέρα του. 

Ήταν μόλις 9 ημέρες πριν κλείσει τα 21. Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου του 2009. 

The post Σαν σήμερα: Όταν ο Ντέλπο κατακτούσε το μοναδικό του Grand Slam (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα