O master των ανατροπών! – VIDEO

Με μία από τις πολυάριθμες, πλέον, ανατροπές, που έχει κάνει στην καριέρα του, ο Στέφανος έσωσε match point και επικράτησε του Μάλεκ Γιατζίρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Libema Open στην Ολλανδία!

Οι ανατροπές είναι το “ψωμί” του!

Από την περίοδο που αγωνιζόταν κυρίως στα Challenger τουρνουά, ο 19χρονος τενίστας επέστρεφε διαρκώς από σετ πίσω και από πολύ δύσκολες καταστάσεις κερδίζοντας τελικά τα παιχνίδια και έχει “μεταφέρει” αυτήν την καλή συνήθεια και στο τουρ!

Ο Ελληνας πρωταθλητής γύρισε από πολλές δύσκολες καταστάσεις

και κόντρα στον Μάλεκ Γιατζίρι για τον δεύτερο γύρο του Χερτόγκενμπος όπου έσωσε match point και τελικά επικράτησε του Τυνήσιου με 4-6, 7-6(6), 6-2 για να φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης κάνοντας, ήδη, καλό ντεμπούτο στο χορτάρι.

Εκεί, τον περιμένει ο Ρισάρ Γκασκέ με τον Ελληνα τενίστα με μετρά ήδη νίκη επί του Γάλλου νωρίτερα στη σεζόν, στη Ντόχα.

Το ματς δεν πήγαινε καθόλου καλά για τον Ελληνα τενίστα τόσο πριν τη διακοπή όσο και στα πρώτα games μετά την επανέναρξη του αγώνα καθώς έφτασε σε σημείο να υπολείπεται με σετ και break του Τυνήσιου.

Ο Γιατζίρι ήταν απόλυτα αποτελεσματικός στο πρώτο σετ εκμεταλλευόμενος την μοναδική break point ευκαιρία που δημιούργησε προς το τέλος του σετ απέναντι σε έναν Στέφανο που, εμφανώς, δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματά του στο χορτάρι, κάτι απόλυτα λογικό μετά από δύο μήνες σερί παιχνιδιών στο χώμα.

Στο τέλος του πρώτου σετ ήρθε και η διακοπή λόγω βροχής, μια διακοπή που κράτησε πάνω από δύο ώρες με τους δύο τενίστες να αποχωρούν φυσικά από το κορτ περιμένοντας την βελτίωση του καιρού προκειμένου να μπουν και να συνεχιστεί ο αγώνας.

Με την επανέναρξη του ματς, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Στέφανο που δεν είχε απειλήσει καθόλου το σερβίς του Γιατζίρι ενώ βρέθηκε και στην ακόμα πιο δύσκολη θέση να επιστρέψει από break και στο δεύτερο σετ.

Ωστόσο, στο 3-2 ήρθε ένα κάκιστο game από πλευράς Γιατζίρι που αναπτέρωσε τις ελπίδες του Στέφανου για comeback στο ματς.

Οντως, ο Ελληνας τενίστας άρχισε να παίζει καλύτερα, είχε set point στο σερβίς του Τυνήσιου στο 6-5, δεν τα κατάφερε και όλα κρίθηκαν στο tie break.

Εκεί, υπολειπόταν διαρκώς στο σκορ, έσωσε match point στο 5-6 και με τρεις αναπάντητους πόντους συνδυασμένους με τη γνωστή του γενναιότητα στα δύσκολα, πήρε το δεύτερο σετ και ισοφάρισε τον αγώνα, βάζοντας πλώρη για μια ακόμα μεγάλη ανατροπή!

Αυτό ήταν!

Η πνευματική δύναμη του Γιατζίρι, που δεν είναι και το δυνατό του σημείο, πήγε περίπατο και ο Στεφ μπόρεσε στο τρίτο σετ να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του, να πάρει προβάδισμα μέχρι και στο 5-1 και να κλείνει τον αγώνα με χαρακτηριστική άνεση έχοντας το ιδανικό μομέντουμ για την πρόκληση του Γκασκέ!

Πέμπτη, 2ος γύρος Libema Open

Tsitsipas (Greece) beat Jaziri (Tunisia) 4-6 7-6(6) 6-2

Gasquet (France) beat Donskoy (Russia) 6-2 6-2

Chardy (France) beat Mannarino (France) 6-4 6-4

LIBEMA OPEN SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post O master των ανατροπών! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα