Master(s) Φάμπιο, θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο! – VIDEO

Τον μεγαλύτερο, μακράν, τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Φάμπιο Φονίνι που επικράτησε και του Ντούσαν Λάγιοβιτς στον μεγάλο τελικό του φετινού Masters στο Μόντε Κάρλο για να “γράψει” την πιο χρυσή σελίδα της καριέρας του!

Η “μεγάλη” εβδομάδα του Φάμπιο Φονίνι!

Αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε τις τελευταίες επτά μέρες στο Μόντε Κάρλο με τον Ιταλό τενίστα να κάνει “σμπαράλια” όλα τα προγνωστικά και τους “νόμους” της λογικής και να φτάνει με ένα απίστευτο ντεμαράζ νικών στον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του!

Που έρχεται στο ιστορικό Masters

τουρνουά του Μόντε Κάρλο, με το απίστευτο της ιστορίας να είναι το γεγονός ότι πριν από αυτήν την εβδομάδα, δεν είχε καν πετύχει ούτε μία νίκη σε τέσσερις χωμάτινες διοργανώσεις!

Αυτό ακριβώς είναι όμως το συναρπαστικό στοιχείο του αθλήματος του τένις καθώς σου δίνει την ευκαιρία κάθε εβδομάδα να κάνεις restart και να αλλάξεις εντελώς τον “ρου” μιας ολόκληρης σεζόν…

Θριαμβευτής και στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς ήταν ο 31χρονος Ιταλός κερδίζοντας ελεγχόμενα τον Σέρβο με 6-3, 6-4 και φυσικά βρίσκεται στον έβδομο ουρανό μετά την κατάκτηση ένατου αλλά τόσο σπουδαιότερης σημασίας από τα υπόλοιπα, τροπαίου της καριέρας του!

Μίας καριέρας που έχει σημαδευτεί από πλείστες αρνητικές στιγμές που έχουν να κάνουν κυρίως με τον ιδιόρρυθμο και πολύ νευρικό χαρακτήρα, το ισχυρό του ταμπεραμένο το οποίο τον οδηγούσε σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και σε κακή διαχείριση των αγώνων του.

Όταν, όμως, παίζει καλά, είναι πραγματικά “χάρμα ιδέσθαι”.

Το απίστευτο χωμάτινο τένις που έπαιξε όλη την εβδομάδα, με αποκορύφωμα φυσικά την ιστορική νίκη του επί του μόνιμου πρωταθλητή στο Μονακό, Ραφαέλ Ναδάλ, ήταν πραγματικά το κάτι άλλο και είναι κάτι παραπάνω από πανάξιος κάτοχος Masters τίτλου πλέον!

Έγινε μάλιστα ο τρίτος τενίστας που κατορθώνει να σπάσει την κυριαρχία του Ναδάλ στη διοργάνωση από το 2005 και μετά, με τους άλλους δύο να είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Σταν Βαβρίνκα.

Φθάνει πλέον και στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης που είναι career high και γίνεται, αυτόματα, ένας από τους τενίστες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και στην υπόλοιπη χωμάτινη σεζόν στην οποία θα φανεί μία καινούρια πρόκληση στην καριέρα του: πώς θα διαχειριστεί μία τόσο μεγάλη επιτυχία!

Στα του τελικού της Κυριακής, ο Φόνια δεν έπιασε ακριβώς τα τρομερά στάνταρντ απόδοσης που είχε κόντρα στον Ράφα, ήταν φανερά όμως σε εξαιρετικό “φεγγάρι” και είχε τον έλεγχο των περισσότερων ράλι από τη βασική γραμμή κόντρα σε έναν καλό Λάγιοβιτς που έχασε όμως την πλειονότητα των κρίσιμων πόντων.

Αν εξαιρέσουμε την αρχή του ματς όταν και προηγήθηκε με break στο 2-1, ο Λάγιοβιτς κυνηγούσε διαρκώς το σκορ με τον Φονίνι να έχει τα ηνία του αγώνα προσφέροντας ξανά άφθονες στιγμές μαγείας, απόρροια του “πλούσιου” ταλέντου του.

Ο Σέρβος το πάλεψε και στα δύο σετ αλλά υπέκυψε σε έναν ανώτερο αντίπαλο έχοντας πρώτα διανύσει την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του που τον εκτόξευσε στο Νο24 που είναι μακράν το career high του (το προηγούμενο ήταν στο Νο42) έχοντας κερδίσει 24 θέσεις από την παρουσία του στον τελικό!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα μόλις ολοκληρώθηκε στο Πριγκηπάτο και με τα μεγάλα φαβορί του τίτλου, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς να προβληματίζουν με την απόδοσή τους και να μην κάνουν την αρχή της χωμάτινης σεζόν που είχαν στο μυαλό τους.

Αυτό αυτόματα κάνει όλη την clay court season ακόμα πιο απρόβλεπτη και ενδιαφέρουσα σε ένα κομμάτι της σεζόν που έχουμε συνηθίσει να “μονοπωλεί” ο Ραφαέλ Ναδάλ με εξαίρεση κάποιες τρομερές χρονιές του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει και το comeback του Ρότζερ Φέντερερ που θα μπει στην “εξίσωση” του χώματος από το τουρνουά της Μαδρίτης κορυφώνοντας φυσικά, μόνο και μόνο με την παρουσία του, το ενδιαφέρον των επόμενων εβδομάδων!

Κυριακή, 21/4: Τελικός Monte Carlo Masters

Fognini (Italy) beat Lajovic (Serbia) 6-3 6-4

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Master(s) Φάμπιο, θριαμβευτής στο Μόντε Κάρλο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα