H θριαμβευτική εβδομάδα του Αλκαράθ στη Μαδρίτη το 2022

Ενόψει της πρεμιέρας του φετινού Mutua Madrid Open που αναβαθμίστηκε φέτος με 128αρι ταμπλό και περισσότερες ημέρες αγώνων, ας θυμηθούμε την περσινή εβδομάδα του Κάρλος Αλκαράθ που έγραψε ιστορία στο Caja Magica.

Ο Ισπανός που γιόρτασε τα 19α του γενέθλια μέσα στο γήπεδο, στη νίκη επί του Κάμερον Νόρι για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, στη συνέχεια κατάφερε να αποκλείσει back to back τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, όντας ο πρώτος τενίστας που το καταφέρνει αυτό σε χωμάτινο τουρνουά.

Το Νο9 τότε της παγκόσμιας κατάταξης, προερχόμενος από την κατάκτηση του Miami

Masters και του Barcelona Open, κέρδισε 6-2, 1-6, 6-3 τον Ναδάλ στα προημιτελικά, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη καριέρας κόντρα στο ίνδαλμά του.

“Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι τον Ράφα ως το φαβορί γιατί έχει κερδίσει ήδη πέντε φορές εδώ και έχει πετύχει πολλά στο χώμα. Στο τέλος της ημέρας, είμαι ο ανερχόμενος, αυτός που δεν πρέπει να έχει πίεση παίζοντας με έναν από τους καλύτερους στην ιστορία” είπε ο Καρλίτος.

Την επόμενη ημέρα, ο Αλκαράθ έκανε ένα μαγικό παιχνίδι κόντρα στο Νόβακ Τζόκοβιτς τον οποίον κέρδισε με 6-7(5), 7-5, 7-6(5) μετά από 3 ώρες και 36 λεπτά αγώνα.

Στον τελικό της Μαδρίτης, ο χαρισματικός Ισπανός κέρδισε τον υπερασπιστή του τίτλου Αλεξάντερ Ζβέρεφ με το επιβλητικό 6-3, 6-1.

“Είναι υπέροχο που κέρδισα αυτούς τους παίκτες. Κέρδισα δύο από τους καλύτερους στην ιστορία και μετά τον Ζβέρεφ που είναι στο Νο3. Είναι σπουδαίος παίκτης. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου” είπε ο Αλκαράθ.

The post H θριαμβευτική εβδομάδα του Αλκαράθ στη Μαδρίτη το 2022 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα