Παγδατής για Τσιτσιπά: “Πιστεύω ότι μπορεί να πάρει Grand Slam” (vid)

Ο Μάρκος Παγδατής βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας για το διεθνές τουρνουά IMG Futures το οποίο φιλοξενείται για 2η φορά στις εγκαταστάσεις του Τατόι Club και του οποίου ο πρώην Νο8 του κόσμου είναι διευθυντής. 

Με την αφορμή αυτή ο 37χρονος μίλησε στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Έλενα Μπουζάλα τόσο για το πολύ σημαντικό τουρνουά, όσο και για τον Στέφανο Τσιτσιπά που όπως είπε πιστεύει ότι είναι στη θέση να κατακτήσει ένα Grand Slam

Όσον

αφορά το φετινό IMG Futures ο Παγδατής είπε: “Θα δούμε μικρούς αθλητές που παίζουν ωραίο τένις. Φέτος πιστεύω ότι το τουρνουά έχει καλύτερο επίπεδο. Όλοι οι αθλητές που είναι εδώ είναι άξιοι να κερδίσουν το τουρνουά και θα δούμε πολύ ωραίο τένις.”

Για τα δικά του παιδικά χρόνια ως τενίστας και την αγωνία πριν από παρόμοια τουρνουά ο Κύπριος τόνισε: “Αγωνία δεν είναι μόνο σε ένα τουρνουά, είναι σε ολόκληρη τη χρονιά. Θυμάμαι σαν μικρό παιδί ότι ταξίδευα πάντα με τον πατέρα μου, ήμασταν μαζί σε 10-12 τουρνουά τον χρόνο στην Ευρώπη και ήταν σκέτη απόλαυση θυμάμαι. Ήμασταν μαζί με άλλους αθλητές που κάθε βράδυ ήμασταν στο ξενοδοχείο παίζαμε χαρτιά, δεν είχαμε τηλέφωνα τότε, δεν είχαμε ipad, ήταν άλλοι καιροί και θυμάμαι ότι περνούσαμε πάρα πολύ ωραία.”

Στο τέλος ο φιναλίστ του Australian Open (2006) απάντησε για το αν πιστεύει ότι ο Τσιτσιπάς θα μπορέσει να κατακτήσει ένα Grand Slam.

“Είναι πολύ δύσκολο να πεις κάτι όταν δεν είσαι στην ομάδα καθημερινά εκεί. Τον βλέπω σίγουρα τον Στέφανο σε πολλά τουρνουά, αλλά εντάξει πιστεύω ότι μπορεί. Τώρα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα, στην καθημερινότητά του είναι δύσκολο να πεις. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί.”

“Σίγουρα μπορεί να νικηθεί. Τώρα πόσες φορές το χρόνο δεν ξέρω”, είπε χαμογελώντας. “Αλλα εντάξει είναι σε μια άνοδο ο Αλκαράθ. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους λίγους παίκτες που μπορούν να κάνουν καριέρα όπως τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς και πιστεύω ότι είναι στο σωστό δρόμο για να κάνει αυτήν την καριέρα.”

Θυμίζουμε ότι στο IMG Futures θα αγωνιστούν ο Νικόλαος Μπίκης (ΑΟΑ Πατρών) και η Κωνσταντίνα Βολονάκη (ΑΟΑ Αττικός Ήλιος), οι δύο Έλληνες αθλητές U12 που έλαβαν τις δύο Wild Cards, ενώ μαζί τους θα είναι και ο Ραφαήλ Παγώνης (Ο.Α Γλυφάδας) που έχει λάβει πρόσκληση από τους διοργανωτές. 

The post Παγδατής για Τσιτσιπά: “Πιστεύω ότι μπορεί να πάρει Grand Slam” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα