China Open: Εύκολα στον τελικό ο Μεντβέντεφ (vid)

Με καθαρή νίκη προκρίθηκε στον τελικό του China Open ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-4, 6-3, έπειτα από 85 αγωνιστικά λεπτά στο Diamond, και περιμένει πλέον τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Κάρλος Αλκαράθ και Γιανίκ Σίνερ.

Ο 27χρονος Ρώσος ήταν εξαιρετικός στο κεντρικό κορτ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Πεκίνο, έχοντας 8 άσσους και 19 winners, ενώ υπέπεσε μόλις σ’ ένα αβίαστο, και σ’ ένα διπλό σφάλμα σ’ όλο το παιχνίδι. Έσωσε και τα 4 BP που δέχθηκε, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τις μισές ευκαιρίες για να πετύχει ο

ίδιος break (2/4).

Από την άλλη ο Ζβέρεφ έχει 7 αβίαστα λάθη και μόλις ένα διπλό, ενώ πέτυχε έναν άσο και 12 winners. Είχε καλό ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από 1ο service (70%, 30/43), όμως υστέρησε αρκετά στο 2ο service (38%, 3/8). Επίσης δεν κατάφερε σε κάποιο σημείο του αγώνα να κάνει break στον Μεντβέντεφ, και έτσι ηττήθηκε καθαρά.

Στο 1ο set ο No2 του ταμπλό ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service, διατήρησε την ισχνή διαφορά του μέχρι το 9ο game, και έκανε το break στο φινάλε του πρώτου μέρους για να κλείσει ιδανικά τις προσπάθειές του και να πλησιάσει την πρόκριση (6-4).

Στο 2ο set και πάλι το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο ως το 6ο game (3-3), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Μεντβέντεφ κυριάρχησε και πάλι. Πρώτα με service game (4-3), μετά με το 2ο προσωπικό του break (5-3), και στο φινάλε σερβίροντας ξανά αλάνθαστα (6-3).

W O W @AlexZverev | @ChinaOpen | #ChinaOpen pic.twitter.com/pUU1ChbYG0

ATP Tour (@atptour) October 3, 2023

(+5h) SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post China Open: Εύκολα στον τελικό ο Μεντβέντεφ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
China Open, Εύκολα, Μεντβέντεφ,China Open, efkola, mentventef