China Open: Με ανατροπή στον 3ο γύρο η Πεγκούλα (vid)

Μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα κατάφερε να κερδίσει την Άννα Μπλίνκοβα η Τζέσικα Πεγκούλα με 6-7(2), 6-2, 6-1, ώστε να προκριθεί στον 3ο γύρο του China Open, κάνοντας ιδανική πρεμιέρα στο 1000άρι του Πεκίνο, μετά την καλή πορεία στο 500άρι στο Τόκιο, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό.

Η 29χρονη Αμερικανίδα τέλειωσε το ματς με μόλις τέσσερις άσους και 6 διπλά σφάλματα, ενώ η βασική “πηγή” κερδισμένων πόντων της ήταν από το 1ο service (73%, 30/41). Έσωσε τα μισά BP της Ρωσίδας (2/4), ενώ κατάφερε να μετουσιώσει σε break τις 7 από τις 19(!) ευκαιρίες της.

Όσον

αφορά την εξέλιξη του αγώνα, έκανε νωθρό ξεκίνημα η Νο4 του ταμπλό μιας και είδε να της σπάει το service με το “καλημέρα” η Μπλίνκοβα, και να παίρνει άμεσα ασφαλές προβάδισμα (2-0). Η διαφορά παρέμεινε ίδια μέχρι και το 4ο game (3-1), όμως επανάφερε τις ισορροπίες η Πεγκούλα, παίρνοντας πίσω το break στο 6ο game (3-3).

Αμφότερες πέτυχαν break στα 2 επόμενα games διατηρώντας το ισόπαλο σκορ (4-4), κράτησαν την ακεραιότητα των service τους ως το φινάλε, και οδηγήθηκαν σε tie-break (6-6), όπου μετά από περίπου 8 λεπτά η Ρωσίδα κατάφερε να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 7-2, και να κάνει σημαντικό βήμα για τη νίκη (7-6(2).

Στο 2ο set, αν και η Μπλίνκοβα ξεκίνησε με service game, είδε την Αμερικανίδα να πραγματοποιεί ένα σερί με 3/3 κερδισμένα games και να παίρνει αισθητό προβάδισμα, έχοντας και ένα break στο ενδιάμεσο (3-1). Μείωσε ξανά η Ρωσίδα στο 5ο game (3-2), αλλά δεν είχε νέα επιθετική λύση και η Πεγκούλα ισοφάρισε εύκολα στα set, στέλνοντας το ματς στο decider (6-2).

Εκεί και πάλι ήταν κυρίαρχη η No4 του ταμπλό, που παρά το γεγονός πως η Ρωσίδα προηγήθηκε με δικό της service game, στη συνέχεια δεν της χάρισε τίποτα και με 6/6 κερδισμένα games, αλλά και 3 νέα break, ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκανε ιδανική πρεμιέρα στο Πεκίνο (6-1).

Στον επόμενο γύρο, η Πεγκούλα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γελένα Οσταπένκο, που βρίσκεται στη 16άδα έχοντας κερδίσει μόνο στον 1ο γύρο, αλλά και έπειτα από walkover της Λίντα Νοσκόβα στον αμέσως επόμενο.

The Tokyo finalist moves on in Beijing

No.4 seed @JPegula recovers from a set down to arrange a last-16 meeting with Ostapenko!#ChinaOpen pic.twitter.com/xmp6SekLiy

wta (@WTA) October 3, 2023

(+6h) SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post China Open: Με ανατροπή στον 3ο γύρο η Πεγκούλα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα