Australian Open: Πρώτος major τελικός για την Ζενγκ (vids)

Η Κινγουέν Ζενγκ έκλεισε θέση για τον πρώτο Grand Slam τελικό στην καριέρα της επικρατώντας της Ουκρανής και προερχόμενης από τα προκριματικά, Νταγιάνα Γιαστρέμσκα, με 6-4, 6-4 μετά από μια ώρα και 42 λεπτά γράφοντας τη δική της ιστορία. 

Η Ζενγκ παράλληλα σε ηλικία 21 ετών και 106 ημερών έγινε η 2η νεαρότερη Ασιάτισσα που καταφέρνει να φτάσει σε παρθενικό major τελικό μετά από την Ναόμι Οσάκα (20 ετων

και 325 ημερών). 

Η Κινέζα τελείωσε τον ημιτελικό με 4 άσους (3 διπλά λάθη) κέρδισε το 76% των πόντων πίσω από το πρώτο service (28/37) και το 50% στο δεύτερο (15/30), είχε 5 λιγότερους winners από την Γιαστρέμσκα (15-20) και 5 λιγότερα αβίαστα λάθη (19-24), έσβησε τα 8/10 break-points της Ουκρανής, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 11 ευκαιρίες για break. 

O ημιτελικός ξεκίνησε καλύτερα για τη Γιαστρέμσκα η οποία προηγήθηκε με hold και break (2-0) με την Ζενγκ όμως όχι μόνο να απαντάει άμεσα (2-2), αλλά στη συνέχεια με νέο break έκανε το 4-3 και αμέσως μετά το 5-3 σβήνοντας και break-point της αντιπάλου της για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-4 (1-0). 



Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Ζενγκ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη break (2-1) και τη Γιαστρέμσκα να το παίρνει άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Ζενγκ “χτύπησε” όμως και πάλι σε καθοριστικό σημείο καθώς με νέο break έκανε το 4-3 και με εύκολο hold το 5-3. 

Από εκεί και πέρα οι δύο ημιφιναλίστ κράτησαν εύκολα το service τους με την Ζένγκ να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα που νωρίτερα κέρδισε την Κόρι Γκοφ με 7-6(2), 6-4. 

Η Ζενγκ, η οποία είχε εξασφαλίσει την είσοδό της στην πρώτη 10άδα μετά τη νίκη στον προημιτελικό, με την πρόκριση στον τελικό ανέβηκε στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση της Μαρίας Σάκκαρη στο Νο9 του κόσμου. 

Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου η Κινέζα θα κερδίσει ακόμα μια θέση φτάνοντας στο Νο6 για πρώτη φορά στην καριέρα της ξεπερνώντας την Ονς Ζαμπέρ. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Πρώτος major τελικός για την Ζενγκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα