Australian Open: Η Σαμπαλένκα πήρε εκδίκηση και την πρόκριση στον τελικό (vids)

Η Αρίνα Σαμπαλένκα πήρε τη ρεβάνς από την Κόρι Γκοφ για τον χαμένο τελικό του US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο και με 7-6(2), 6-4 εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open για 2η σερί χρονιά και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου της στη Μελβούρνη.



Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη νίκη στη Μελβούρνη για την Σαμπαλένκα, η οποία

παράλληλα έγινε η μόλις 2η παίκτρια που κάνει το back-to-back σε τελικό στο Australian Open μετά από την Σερινα Γουίλιαμς (2016-2017). 

Η Νο2 του κόσμου έφτασε στον τελικό του φετινού Australian Open χωρίς να έχει χάσει set, ωστόσο στον ημιτελικό με την Γκοφ κινδύνεψε όσο ποτέ να χάσει το πρώτο της set στο τουρνουά καθώς η Αμερικανίδα σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου set, με την Σαμπαλένκα όμως να κάνει ένα πολύ κρίσιμο break. 

Η Λευκορωσίδα τελείωσε τον ημιτελικό με 4 άσους (2 διπλά λάθη) πέρασε το 76% των πρώτων service κερδίζοντας το 70% των πόντων (50/66) και το 50% στο δεύτερο (8/16), σημείωσε 11 περισσότερους winners από την Γκοφ (33-22), αλλά και 8 περισσότερα λάθη (28-20), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 10 ευκαιρίες για break. 



Ο ημιτελικός δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Σαμπαλένκα, η ποια με hold και break προηγήθηκε με 2-0, με την Γκοφ όμως να ισοφαρίζει σε 2-2 απαντώντας άμεσα στην Νο2 του κόσμου. Από εκεί και περά ακολούθησε ένα ακόμα σερί για την Σαμπαλένκα που πήρε εκ νέου προβάδισμα με 5-2. 



Όμως για μια ακόμη φορά η Γκοφ όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει (5-5), αλλά να περάσει μπροστά και με break (6-5) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της για την κατάκτηση του set. Η Σαμπαλένκα όμως με απίστυτεες επιστροφές και με επιθετικό τένις βρήκε νέο break και οδήγησε το set στο tie-break.



Εκεί η Λευκορωσίδα ήταν εξαιρετική. Με δύο mini-breaks προηγήθηκε με 4/0 και στη συνέχεια με 6/1 για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 7/2 κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού η Σαμπαλένκα πίεσε πιο πολύ, με την Γκοφ όμως αν αντέχει και να κάνει μεγάλα hold σβήνοντας τις απειλές της Νο2 του κόσμου. Το πολυπόθητο break για την Σαμπαλένκα ήρθε στο πλέον κατάλληλο σημείο (5-4) σφραγιζοντας αμέσως μετά τη νίκη μετά από δύο match-points. 

Στον τελικό του Σαββάτου η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει είτε την Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ, είτε την προερχόμενη από τα προκριματικά Ουκρανή, Νταγιάνα Γιαστρέμσκα. 



AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Η Σαμπαλένκα πήρε εκδίκηση και την πρόκριση στον τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα