Ολυμπιακός: Κι όμως μπορεί αρκεί να…

Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε χωρίς τους δύο ψηλούς της, με αμφίβολο τον Γκος και κουβαλώντας ψυχολογικά, την πρόσφατη ήττα από τον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά για να παίξει απέναντι στη Ρεάλ, στην έδρα της που από την αρχή της φετινής σεζόν μέχρι και σήμερα δεν έχει μετατοπιστεί ουδέποτε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Θα έλεγε κανείς ότι το μοναδικό «λαμπάκι» σε αυτό το τούνελ της Μαδρίτης, είναι πως κόντρα στην ελληνική ομάδα δε θα παίξει ο Ταβάρες. Σε περίπτωση που ο «γίγαντας» της ισπανικής ομάδας ήταν παρών οι πιθανότητες για τον Ολυμπιακό

Θα ήταν κοντά στο μηδέν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη θέση «πέντε» στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει τον Πετρούσεφ και τον Σίκμα, επίσης ως λύση ανάγκης τον Τανούλη. Η λογική λέει πως θα δούμε αρκετά κοντά σχήματα από πλευράς Ολυμπιακού, συχνές αλλαγές στα σκριν, προσπάθεια για γρήγορο μπάσκετ και γενικά μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έχει ομάδα του Πειραιά όταν κοντά στο καλάθι παίζει με τον Φαλ ή τον Μιλουτίνοφ.

Δεν αποκλείεται, σε μια τέτοια κατάσταση η ισπανική ομάδα, που δεν είναι και στα καλύτερα της, να μπερδευτεί, να μην κυριαρχήσει και τελικά να ανέβουν οι πιθανότητες μιας ενδεχόμενης έκπληξης.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό αν όχι να κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, τουλάχιστον να καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός, να δείξει το… μέταλλο του ως ομάδα και πως δεν πέφτει παρά τα όσα και τεράστια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει.

Είναι σημαντικό να μπει στην επόμενη σειρά αγώνων, απέναντι στις δύο γερμανικές ομάδες με καλή σκέψη, άλλη λογική και ενδεχομένως ένα ακόμα ετοιμοπόλεμο πεντάρι στη διάθεση του Έλληνα προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα