Australian Open: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στις γυναίκες

Η Πέμπτη στη Μελβούρνη είναι…αποκλειστικά ημέρα γυναικών με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς στο ταμπλό των γυναικών στην Rod Laver Arena, από τους οποίους θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Την αυλαία θα ανοίξει (10:30 GR)  το παιχνίδι που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα με την Αρίνα Σαμπαλένκα να αντιμετωπίζει την Κόρι Γκοφ στην επανάληψη του τελικού στο πρόσφατο US Open του περασμένου Σεπτεμβρίου,

με την Αμερικανίδα να επικρατεί στα 3 sets, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στις αναμετρήσεις της κόντρα στη Λευκορωσίδα (4-2). 

H Γκοφ στοχεύει στην 13η σερί νίκη της σε Grand Slam, αλλά και στον 1ο της τελικό στο Australian Open, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει την Σαμπαλένκα θα κάνει νέο career high ανεβαίνοντας στο Νο2 του κόσμου. 

Από την άλλη η Σαμπαλένκα θα προσπαθήσει να κάνει το back-to-back σε τελικούς στη Μελβούρνη, ωστόσο ακόμα κι αν καταφέρει να περάσει στον τελικό και να πάρει τον τίτλο δεν θα μπορέσει να περάσει την Ίγκα Σφιόντεκ και να επιστρέψει στο Νο1 του κόσμου. 

Αμέσως μετά θα μπουν στο court η Νταγιάνα Γιαστρέσμκα και η Κινγουέν Ζενγκ οι πρωτάρες σε ημιτελική φάση Grand Slam, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. Θυμίζουμε ότι η Ουκρανή έχει ξεκινήσει την πορεία της από τα προκριματικά κερδίζοντας τις Μαρκέτα Βοντρούσοβα (1ος γύρος) και Βικτόρια Αζαρένκα (4ος γύρος).

Από την πλευρά της η Ζενγκ την Τετάρτη έγραψε ιστορία καθώς εκτός από το γεγονός ότι σε ηλικία 21 ετών και 108 ημερών έγινε η νεαρότερη Κινέζα, στην εποχή των όπεν, που φτάνει σε ημιτελικό Grand Slam μετά από την Ζενγκ Ξιέ που σε ηλικία 24 ετών και 362 ημερών είχε φτάσει στα ημιτελικά του Wimbledon το 2008, κατάφερε να μπει για πρώτη φορά στο Top-10. 

Παράλληλα με μια πιθανή νίκη την Πέμπτη θα φτάσει στο Νο7 ρίχνοντας μάλιστα την Μαρία Σάκκαρη στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Το πρόγραμμα στο κεντρικό court

ROD LAVER ARENA (ώρα έναρξης 10:30GR)
2-Arina Sabalenka (Belarus) v 4-Coco Gauff
Q-Dayana Yastremska (Ukraine) v Kalinskaya or Zheng

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Βγαίνει το ζευγάρι του τελικού στις γυναίκες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα