ATP Race: Ανεβαίνει στο Νο2 ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χωμάτινη περίοδο και βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου του στο Monte Carlo Masters.

Με ρεκόρ 20-7 τη φετινή χρονιά, ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε το πρώτο χωμάτινο Masters από την 5η θέση της ATP Race (βαθμολογία χρονιάς) και μετά την επική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο4 της κατάταξης.

Σε περίπτωση νίκης επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο 2ο ημιτελικό του Σαββάτου (16:30GR), ο Τσιτσιπάς θα φτάσει τους

2040 πόντους και θα βρεθεί στη 2η θέση πίσω από τον πρωτοπόρο της ATP Race, Ράφαελ Ναδάλ που έχει 3350 βαθμούς.

Αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να κατακτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο Μονακό, θα μειώσει κι άλλο τη διαφορά από τον Ναδάλ (θα φτάσει τους 2440 πόντους) και εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το year end No1 της ATP Rankings.

Προερχόμενος από χειρουργείο στον αγκώνα τον περασμένο Νοέμβριο, ο 23χρονος πρωταθλητής μας ξεκίνησε με δύο ημιτελικούς τη χρονιά (Australian Open, Rotterdam Open) ενώ έφτασε και στους “4” του Ακαπούλκο.

Στα δύο Αμερικάνικα Masters δεν τα πήγε καλά αφού στο Indian Wells αποκλείστηκε στον 3ο γύρο (Τζένσον Μπρούκσμπι) και στο Μαϊάμι στους “16” από τον Κάρλος Αλκαράθ.

The post ATP Race: Ανεβαίνει στο Νο2 ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ATP Race, Νο2, Τσιτσιπάς,ATP Race, no2, tsitsipas