ATP Finals: Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει;

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ ετοιμάζονται για τον τελικό των ATP Finals στο τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της φετινής σεζόν στο Tour (20:00 GR).

Ο Σέρβος θέλει να κατακτήσει τον 6ο τίτλο του στη διοργάνωση (πρώτο στο Τορίνο) ισοφαρίζοντας τον πολυνίκη του θεσμού Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και να γίνει πλουσιότερος κατά 4.740.000 δολάρια ως αήττητος στο τουρνουά. 

Παράλληλα θέλει να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που έχουν οι Big-3 στα Finals καθώς κανείς από τους τρεις δεν έχει φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου από το 2015 (Λονδίνο), όπου κι εκεί πρωταγωνιστής

ήταν ο Τζόκοβιτς.

Θυμίζουμε ότι για να φτάσει μέχρι τον τελικό ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να επικρατήσει στο Red Group των Τσιτσιπά, Ρούμπλεφ και Μεντβέντεφ, ενώ στον ημιτελικό του Σαββάτου κέρδισε και τον Φριτς. 

Η πορεία του Τζόκοβιτς μέχρι τον τελικό

RR-Στέφανος Τσιτσιπάς: 6-4, 7-6(4)RR-Αντρέι Ρούμπλεφ: 6-4, 6-1RR-Ντανιίλ Μεντβέντεφ: 6-3, 6-7(5), 7-6(2)SF-Τέιλορ Φριτς: 7-6(5), 7-6(6)

Από την άλλη ο Κάσπερ Ρουντ βρίσκεται ένα βήμα από τη μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του, αλλά και από το να επιστρέψει στο Νο2 του κόσμου κάτι που θα γίνει μόνο αν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. 

Μια εκπληκτική σεζόν για τον 23χρονο Νορβηγό, ο οποίος έφτασε σε δύο τελικούς Grand Slam σε Παρίσι και Νέα Υόρκη και πλέον έχει μπροστά του μια ακόμα ευκαιρία για να φτάσει σε έναν μεγάλο τίτλο. 

Με την είσοδό του στον τελικό έγινε ο πρώτος Νορβηγός που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλάσ στα ATP Finals, αλλά και ο πρώτος Σκανδιναβός φιναλίστ μετά από τον Στέφαν Έντμπεργκ (1990-Φρανκφούρτη).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Ρουντ κέρδισε τους Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Τέιλορ Φριτς, ενώ ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του Green Group από τον Ράφα Ναδάλ. Στον ημιτελικό του Σαββάτου ο Νορβηγός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ τον οποίο κέρδισε στα 2 sets. 

Η πορεία του Ρουντ μέχρι τον τελικό

RR-Φελίξ Οζερ-Αλιασίμ: 7-6(4), 6-4RR-Τείλορ Φριτς: 6-3, 4-6, 7-6(6)RR-Ράφα Ναδάλ: 5-7, 5-7SF-Αντρέι Ρούμπλεφ: 6-2, 6-4

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει το πάνω χέρι καθώς έχει ρεκόρ 3-0 (χωρίς να χάσει set), έχοντας κερδίσει τον Νορβηγό και πέρσι στο Τορίνο στη φάση των ομίλων. Κύριο χαρακτηριστικό στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι το γεγονός ότι στα δεύτερα sets ο Ρουντ δεν έχει καταφέρει να πάρει πάνω από 3 games…

Θυμίζουμε ότι την ημέρα των τελικών στο Τορίνο θα ανοίξουν τα διπλά με τους Κροάτες Νίκολα Μέκτιτς και Μάτε Πάβιτς να αντιμετωπίζουν τους Ραζίβ Ραμ (ΗΠΑ) και Τζο Σάλσμπουρι (Μ. Βρετανία).

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post ATP Finals: Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα