ATP Cup: Με τρεις παίκτες έμεινε η Ρωσία

Η προσπάθεια της Ρωσίας για την υπεράσπιση του τίτλου της, δυσκολεύει αρκετά κι αυτό γιατί τρεις παίκτες έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους καθώς βρέθηκαν θετικοί στην covid-19. 

Ο πρώτος ήταν ο Αντρέι Ρούμπλεφ, η απουσία του οποίου από το ATP Cup επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη (29/12), ενώ ακολούθησαν οι Ασλαν Καράτσεφ και Ευγένι Ντονσκόι. 

Ο τελευταίος αντικαταστάθηκε από τον Ευγένι Καρλόφσκι, τον οποίον συμπληρώνουν οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Ρομάν Σαφιούλιν.

Το μεγάλο άγχος

για τη Ρωσία, αλλά και για τους διοργανωτές είναι η 6η ημέρα παραμονής των παικτών στο Σίδνεϊ, όπου βάσει ταξιδιωτικής εντολής της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα γίνει εκ νέου τεστ, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένα θετικό κρούσμα στη Ρωσία τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. 

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό η Ρωσία θα παραμείνει στο τουρνουά έστω και με δύο παίκτες, αλλά ακόμα και να αποχωρήσει (πχ. δύο θετικά κρούσματα) οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου θα περάσουν με walkover. 

Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Χιλή, η οποία θα αγωνιστεί επίσης με τρεις παίκτες, ενώ Καναδάς και Σερβία είναι η μοναδικές ομάδες (για την ώρα) που έχει τέσσερις παίκτες. 

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοινώθηκε και επίσημα η απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και η αντικατάσταση της Αυστρίας, που μετά από τις απουσίες των Ντόμινικ Τιμ και Ντένις Νόβακ έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά, με τη θέση της να παίρνει η Γαλλία.

Η Ρωσία θα αγωνιστεί στον 2ο όμιλο μαζί με τις Ιταλία, Γαλλία και Αυστραλία, ενώ η Χιλή θα αγωνιστεί στον 1ο όμιλο μαζί με τις Σερβία, Νορβηγία και Ισπανία. 

Το ATP Cup θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-9 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post ATP Cup: Με τρεις παίκτες έμεινε η Ρωσία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα