Η στιγμή του 2021: Όταν ο Νόλε “λύγισε” στη Νέα Υόρκη

Αν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε μια στιγμή, την κορυφαία όλων, για τη σεζόν που αφήσαμε πίσω μας, σίγουρα θα ήταν αυτή…

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού έχει κατακτήσει τα τρία πρώτα Grand Slams του 2021, βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του US Open, όντας τρία μόλις sets μακριά από το να γράψει ιστορία για ακόμη μια φορά στην σπουδαία καριέρα του, ολοκληρώνοντας το απίθανο 4/4 στα Majors της σεζόν.

Ο Σέρβος, βρέθηκε να χάνει με 6-4, 6-4, 5-4 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με τον Ρώσο να έχει

την ευκαιρία να σερβίρει για την κατάκτηση του παρθενικού του Grand Slam, έχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να χαλάσει τα σχέδια του 34χρονου αντιπάλου του.

Κατά τη διάρκεια του changeover όμως, μερικά δευτερόλεπτα αποθέωσης του Τζόκοβιτς από το κοινό του Arthur Ashe, ήταν αρκετά για να συνθέσουν την πιο υπέροχη και παράλληλα πιο ξεχωριστή στιγμή της χρονιάς.

Τι κι αν ο Νόλε, λίγες στιγμές αργότερα θα έχανε τον τελικό και ο Μεντβέντεφ θα του έπαιρνε… μέσα από τα χέρια το τρόπαιο στη Νέα Υόρκη ;

Μέχρι να φτάσει στη θέση του receiver για το τελευταίο game του τουρνουά, ο Σέρβος δεν σταμάτησε να κλαίει, εμφανώς συγκινημένος από την τροπή που πήρε το ματς, αλλά και την καθολική αποθέωση που έζησε, αν και αγωνιστικά, σε δεινή θέση εκείνη τη στιγμή.

Ξέροντας πως οι πιθανότητες να γυρίσει το ματς είναι ελάχιστες. Ξέροντας, ότι δεν θα καταφέρει -πιθανότατα- ποτέ το 4/4 σε μια σεζόν. Ξέροντας, ότι δεν θα μπορέσει να επαναλάβει αυτό που έκανε ο Ροντ Λέιβερ το 1969.

Ξέροντας και ότι δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει -ακόμη- φτάνοντας τα 21 Majors, τους Φέντερερ και Ναδάλ, που εκείνη την ώρα, ήταν καθηλωμένοι στους δέκτες τους βλέποντας να γράφεται ιστορία στο Arthur Ashe.

Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική στιγμή, την κορυφαία του 2021:

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η στιγμή του 2021: Όταν ο Νόλε “λύγισε” στη Νέα Υόρκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα