Μπαντόσα: “Τεράστια η διαφορά του Top10 από το Top100”

Η Ισπανίδα Νο8 στον κόσμο Πόλα Μπαντόσα μίλησε στην Mundo Deportivo για την καταπληκτική σεζόν που είχε το 2021 και για το τι ελπίζει για το 2022. Η Μπαντόσα κατάφερε να κερδίσει το Indian Wells, αλλά και τον τίτλο WTA 250 στο Βελιγράδι σημειώνοντας career high στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης φέτος.

“Είναι απίστευτο, είναι τεράστια η διαφορά, φαίνονται σαν δύο

διαφορετικά αθλήματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (το top10 και το top100). Αλλά για μένα ψυχικά η προσπάθεια είναι ίδια στο top100 όπως στο top10. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ίσως μου πήρε περισσότερο για να μπω στο top-100 παρά στο 10. Το να βρεθώ στις καλύτερες 100 του κόσμου χρειάστηκε πολλά, πολλά χρόνια” αποκάλυψε.

“Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα είναι πάντα εκεί, αλλά γνωρίζω καλά το πώς έφτασα εκεί και πώς μπορώ να συνεχίσω να βρίσκομαι στις 10 καλύτερες. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η επιθυμία και η προδιάθεση. Είμαι πρόθυμη να κάνω ό,τι χρειάζεται για να παραμείνω στο top10” πρόσθεσε για την παραμονή της στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Μπαντόσα μίλησε ακόμη για κάποια σημαντικά παιχνίδια που έχασε μέσα στη χρονιά κυρίως λόγω ψυχολογίας:

“Είναι πολλές οι καταστάσεις που έχω βιώσει για πρώτη φορά. Δουλεύω με αρκετούς ανθρώπους στην ομάδα μου. Το ψυχικό θέμα είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το άθλημα. Έχω κάνει αυτοκριτική σε παιχνίδια όπως το Roland Garros (η ήττα από την Ζίντανσεκ στους προημιτελικούς) ή το Μεξικό (ήττα στους ημιτελικούς του WTA Finals απέναντι στην Μουγκουρούθα) στα οποία ηττήθηκα κυρίως λόγω έλλειψης εμπειρίας. Το 2022 θέλω να κάνω λιγότερα λάθη σε σχέση με το 2021”

Για τον μεγάλο στόχο της Μουγκουρούθα να κατακτήσει όλα τα Grand Slam που της λείπουν η Πόλα είχε να πει το εξής:

“Έχει το ταλέντο να το κάνει, το έχει αποδείξει. Είναι πολύ ανταγωνιστικό άτομο και πρόθυμη για τα πάντα”

“Για το 2022 θέλω να συνεχίσω σε αυτό το πνεύμα, απολαμβάνοντας την καριέρα μου, το τένις και ελπίζω σε ένα τουρνουά τόσο μεγάλο και καλό όσο το Indian Wells. Άλλο ένα WTA 1000 ή ένα Grand Slam είναι σίγουρα στους στόχους μου” δήλωσε για το τι εύχεται για το 2022 η Μπαντόσα.

“Το γυναικείο τένις θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και πιστεύω ότι είναι πλέον πολύ συναρπαστικό. Δεν θεωρώ ότι θα κυριαρχήσει ένα άτομο, αυτό έχει να συμβεί αρκετά χρόνια” πρόσθεσε για το μέλλον της WTA.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μπαντόσα: “Τεράστια η διαφορά του Top10 από το Top100” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα