Σφίγγει ο κλοιός για τους “Θεματοφύλακες”: Οι 15 αρχιψεκασμένοι “αρχηγοί” και οι σχέσεις με Χρυσή Αυγή και Αρτέμη Σώρρα

Πάνω από 100… “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” έχουν εντοπιστεί στην Αττική, στο πρώτο στάδιο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συγκεντρώσει όλα τα περιστατικά δράσης των “θεματοφυλάκων” από Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας όλης της Αττικής.

Παράλληλα έχουν αντλήσει πληροφορίες από όλες της μηνύσεις που έχουν υποβάλλει άτομα

που βρίσκονται στο ερευνητικό στόχαστρο, σε βάρος εισαγγελέων, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, δημάρχων, βουλευτών κ.ά., δημιουργώντας μία ονομαστική τράπεζα δεδομένων.

Περιστατικά και πρόσωπα αναμένεται να ομαδοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα πρόσωπα έχουν “ομφάλιο λώρο” σύνδεσης με άλλες ομάδες που έχουν δράσει και κινηθεί απειλητικά σε Θεσσαλονίκη και νησιά της χώρας μας. Αν υπάρχει δηλαδή κεντρικός συντονισμός, διασύνδεση και κοινή δραστηριότητα που στοιχειοθετούν την δράση εγκληματικής οργάνωσης μετατρέποντας τα πλημμεληματικά αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και διέγερσης σε ανυπακοή, σε κακούργημα. Δηλαδή, αν προκύπτουν αδικήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, περί συγκρότησης, ένταξης σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων.

Σε περίπτωση που προκύψουν τέτοια στοιχεία, οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την δράση των “Θεματοφυλάκων” έχουν την δυνατότητα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, συλλήψεων και κατ’ οίκων ερευνών.

Στις 13 Δεκεμβρίου, με παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ξεκίνησε μεγάλη έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν η έκνομη δράση της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας, εκτός από περιοχές της περιφέρειας εκτός του Νομού Αττικής. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διερευνάται αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ακόμη και της εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται πως στις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” έχει προκύψει πως εμπλέκονται, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., άτομα που έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή, άλλες ακροδεξιές ομάδες, και τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο φάκελος… “θεματοφύλακες” έχει ανοίξει δυναμικά για την Ελληνική Αστυνομία, με τη δημιουργία “καταλόγου” υπόπτων και καταγραφή των πρωτοστατών, στρατολόγησης μελών και εκδήλωσης απαράδεκτων και επικίνδυνων ενεργειών σαν αυτής στο γυμνάσιο της Πιερίας.

Η πιθανότητα κλιμάκωσης και αναβάθμισης της δράσης των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, προκάλεσε την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους σε όλες τις διαστάσεις. Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής έχουν τοποθετήσει ψηλά στην ιεράρχηση των ερευνών τουλάχιστον 15 αρχηγούς… θεματοφυλάκων, που στρατολογούν και καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές, σαν και αυτές στην Πιερία αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Έχουν σχηματίσει έναν κατάλογο “ύποπτων” πρωτοστατών, ωστόσο συνεχίζεται η χαρτογράφηση τους και δεν αποκλείεται αυτός να διευρυνθεί ενώ ερευνάται και η πιθανότητα χρηματοδότησης των επικίνδυνων ενεργειών τους.

Η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έχουν επωμιστεί την φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση υπόπτων καθοδηγητών και μελών αυτών των ομάδων, όπως και την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου με προσπάθεια διείσδυσης σε αυτές της ομάδες με εσωτερικούς… “Δούρειους Ίππους”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα