2018, η επιστροφή της Κβίτοβα! – VIDEO

Η Πέτρα Κβίτοβα έχει επιστρέψει για τα καλά στη ελίτ του γυναικείου τένις κερδίζοντας και το Premier Event της Μαδρίτης στον τέταρτο φετινό της τίτλο μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην εξαιρετική Κίκι Μπέρτενς!

Η Πέτρα Κβίτοβα είναι μια μαχήτρια, λατρεύει το τένις αλλά πάνω απ’όλα είναι μια τενίστρια κορυφαίου επιπέδου που της αξίζουν συγχαρητήρια για το γεγονός ότι μπόρεσε να επιστρέψει στη ελίτ μετά την επίθεση που δέχτηκε και τον τραυματισμό που παραλίγο να της κοστίσει την καριέρα της.

Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όμως, με την

28χρονη τενίστρια να είναι, μέχρι στιγμής, το πρόσωπο της χρονιάς για το γυναικείο τένις με τον τίτλο της στη Μαδρίτη να σφραγίζει την επιστροφή της στο κορυφαίο επίπεδο.

Ενας τίτλος που ήρθε με μια απίστευτα δύσκολη νίκη επί μιας συγκλονιστικής Κίκι Μπέρτεν που τα έδωσε όλα επί τρεις ώρες αλλά έχασε στο νήμα από την έμπειρη Τσέχα με 7-6(6), 4-6, 6-3 στην καλύτερη, κατά τα άλλα, εβδομάδα της καριέρας της…

Τίτλος υπ’αριθμόν 24 για την Κβίτοβα και τέταρτος φετινός ενώ αυτή ήταν η τρίτη της κατάκτηση στη Μαδρίτη, μετά το 2011 και το 2015.

Φανταστική η Τσέχα μπόρεσε να παίξει σπουδαίο τένις και να αντέξει το εξουθενωτικό τένις στον οποίο την υπέβαλε μια ακούραστη Μπέρτενς που κέρδισε τις εντυπώσεις με το τρομερό χωμάτινο τένις που έπαιξε όλη την εβδομάδα στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Η Ολλανδή προηγήθηκε μάλιστα με break στο πρώτο σετ μπαίνοντας πολύ φουριόζα αλλά η Κβίτοβα απάντησε άμεσα και όλα κρίθηκαν σε tie break ενός σετ που ξεπέρασε τη μια ώρα αγώνα.

Η Μπέρτενς έσωσε δύο set point της Κβίτοβα στο 6-4 αλλά υπέκυψε στο τρίτο, μια εξέλιξη που δεν την αποθάρρυνε όμως όπως είδαμε στη συνέχεια.

Και αυτό γιατί παρέμεινε φρέσκια από δυνάμεις, φαινόταν μάλιστα να έχει περισσότερη ενέργεια από την Κβίτοβα και σε ένα τρομερό δεύτερο σετ, μπόρεσε με ένα break να ισοφαρίσει και να δώσει στον αγώνα υποψηφιότητα για έναν από τους τελικούς της χρονιάς!

Που είχε συγκλονιστική εξέλιξη και στο τρίτο σετ με την Κβίτοβα, παρότι εμφανώς εξαντλημένη, να κάνει πρώτη το break, την Μπέρτενς να απαντά άμεσα, αλλά τη γενναία Τσέχα να βρίσκει μερικούς ασύλληπτους winner τελειώνοντας το ματς στο 6-3 και στερώντας από την Μπέρτενς τον μεγαλύτερό της τίτλο.

Με αυτές τις εμφανίσεις, η Κβίτοβα θέτει πλέον υποψηφιότητα και για τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός με τους δύο Grand Slam τίτλους της να έχουν έρθει, θυμίζουμε στο Wimbledon.

Μένει να δούμε τι δυνάμεις έχουν απομείνει στις κοπέλες για την πρεμιέρα τους στη Ρώμη εντός ολίγων ωρών, με την Μπέρτενς μάλιστα να παίζει ξανά, όπως και στη Μαδρίτη, με τη Μαρία Σάκκαρη!

MADRID OPEN WOMEN’S DRAW

Κώστας Αϊτάκης

The post 2018, η επιστροφή της Κβίτοβα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα